Prnjavor: Psovke će se ispitati na sudu

Nedavna prnjavorska skupštinska drama dobiće i sudski epilog. Osnovni sud razmatra materijal koji svedoči o noći između 2. i 3. marta prepunoj psovki i najpogrdnijih uvreda.

Republika Srpska 29.03.2015 | 19:47
Prnjavor: Psovke će se ispitati na sudu

Skupštinska drama sa psovanjem boga i majke, uz arsenal najpogrdnijih uvreda, kao što su "magarci, majmuni, okoreli lopovi, sektaši", kao i razbijena čaša i potegnuta flaša na čelnog čoveka prnjavorskog parlamenta, dobiće i - sudski epilog.

Kako "Novosti" pouzdano saznaju, jedna od sudija Osnovnog suda u Prnjavoru već uveliko "češlja" obilje materijala koji svedoče o dramatičnom događaju koji se u skupštinskoj sali u Prnjavoru odigrao u noći između 2. i 3. marta.

Prnjavorska policija je, uzimanjem iskaza od ključnih aktera noćne skupštinske drame, već završila svoj deo posla. Među petoro saslušanih su nekadašnji član SDS-a odnedavno nezavisni odbornik Branko Šikanić, kao i Borko Lukanović, predsednik Skupštine opštine Prnjavor.

Šikanić će morati da objasni kako je, uz psovke i pretnje, uz pomoć flaše pune vode pokušao da sa skupštinske govornice "skine" čelnog čoveka ovdašnjeg parlamenta Borka Lukanovića (SDS).

- Sedi dole, magarac jedan, ... ti sunce! Šta, nećeš da siđeš - grmeo je sa flašom u ruci razbesneli Šikanić, inače lekar specijalista u prnjavorskom Domu zdravlja, nakon što je prethodno u skupštinskoj klupi iščupao mikrofon i razbio čašu.

Pred sudom će se, takođe, naći i Brane Žunić, odbornik PDP, koji je na metar udaljenosti od prvog čoveka prnjavorskog parlamenta sustigao i za telo uhvatio razbesnelog Šikanića.

Kako su "Novosti" pisale, netrpeljivost nekadašnjih stranačkih kolega, prvenstveno Lukanovića i pre više meseci iz SDS isključenog Šikanića, vrhunac je dosegla tokom rasprave o utrošku budžetskih sredstava, u "gluvo doba" noći, tačnije petnaestak minuta pred ponoć.

Većina Prnjavorčana tada je bila u dubokom snu i ne sluteći šta se, zapravo, dešava u njihovom parlamentu, pogotovo da će ti događaji, po prvi put u njegovoj istoriji, dobiti i svoj sudski epilog.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, nakon ocene tužilaštva, skupštinska drama u Prnjavoru će, najverovatnije, dobiti prekršajni sudski epilog, pošto niko od aktera nije zadobio fizičke povrede.

Barem u ovom redovnom postupku pred Osnovnim sudom u Prnjavoru. Uz iskaze parlamentaraca, kako saznaju "Novosti", sudiji će od pomoći biti zvanični audio i video snimci sa skupštinsog zasedanja.

Izvor: Novosti

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

realno

29.03.2015 11:03

Dr Šikanić koga su mudžahedini mučili na Ozrenu ukazuje na lopovluk SDS-a u Prnjavoru. Vodovod u Prnjavoru isključuje vodu bijedi za 50 km.Voda nije za piće

ODGOVORITE
Name

neko nerealan

29.03.2015 12:20

Ako si ti realan, daj ime i prezime kome je iskljucena voda za 50 KM. Pa i Lukanovic je u ratu bio od prvog do poslednjeg dana ali po tebi eto nije bio zarobljen pa po tebi manje vrijedi. Ne talasaj majke ti.

Name

realno

29.03.2015 13:03

Mozda nije bukvalno 50 ali i da je 150 km voda nije za pice. prnjavor info

ODGOVORITE
Name

nerealan totalno

29.03.2015 13:29

Je*o te Prnjavor.info kao da su oni relevantni i zvanicni, dr je u pravu za mnogo stari, ali nacin na koji on to radi nije primjeren. I dosta je SDS u Prnjavoru trpio njegove ispade i gluposti, a sve na konto tog sto je bio zarobljen.

Name

Strbacan

29.03.2015 13:32

Sve lopov do lopova a samo laju jedan na drugoga. Svi ste vi ista bagra. Izmisljate svakodnevno bajke kako voda nije za pice, kako je nekom zbog 50 km iskljucena voda, struja itd samo lazete i zavadjate narod. A i narod je izludio skroz , a nije ni cudo kakve im lazi servirate svaki dan.

ODGOVORITE
Name

strpci u srcu

29.03.2015 14:15

Sve ove indo servira Ninko Djuric i blati nasu opstinu. Sta ga briga kada nije njegova, dosao ovde, dobio stan, "opr'o" pare preko udruzenja izbjeglih i sada pravi cirkus kroz tekstove

ODGOVORITE
Name

svasta

29.03.2015 16:26

E seljak u srcu. Kakve veze sad ima Ninko. Jel' to hoces da kazes da ono sto smo svi vidjeli na snimku nije tacno i da Ninko izmislja. Te podatke o pranju para u policiju i tamo do detalja opises. Nemoj samo da tvrdis kako nece biti nista bla, bla, bla. Sve sto sam dosad prijavio procesuirano je. I najbolje ti je i da ostanes u Strpcima nisi ti za dalje.

Name

SzP

29.03.2015 15:01

Ovako mi u SzP rešavamo svoje probleme.

ODGOVORITE
Name

strpci u srcu

29.03.2015 17:55

Smatram da ovakvi tekstovi samo stete opstini i da ih ne treba ni objavljivati. Ninko ima mnogo lijepih stvari iz Prnjavora da pise

ODGOVORITE
Name

TRTE MRTE

29.03.2015 19:43

''POLITICKA ELITA'' HA HA HA, SVE PSIHIJATRU POSLATI...

ODGOVORITE