Uhapšen direktor škole koji je zlostavljao đake!

Direktor jedne francuske osnovne škole u oblasti Izer je priveden pod sumnjom da je seksualno zlostavljao devetoro dece pretškolskog razreda.

Svijet 28.03.2015 | 09:25
Uhapšen direktor škole koji je zlostavljao đake!

Direktor osnovne škole u francuskoj oblasti Izer priveden je, na osnovu tužbi roditelja, pod sumnjom da je seksualno zlostavljao devetoro učenika pretškolskog razreda, uzrasta šest i sedam godina, među kojima dva dečaka i sedam devojčica.

Direktor pedofil je u pritvoru priznao zlodela. U međuvremenu je stiglo još pet optužbi, koje se odnose i na drugu školsku ustanovu u kojoj je direktor, čiji su inicijali R. F. radio do 2014.

Prosto je neverovatno kako je mogao da ostane na funkciji, posle činjenice da je 2008. uhvaćen da gleda pornografske filmove pedofilskog karaktera.

Francuske vlasti tada su alarmirale nemačke službe za praćenje delikata preko interneta. Direktor škole je tada saslušan tek posle godinu i po, i takođe je priznao dela za koja su ga teretili. Osuđen je tom prilikom na šest meseci uslovnog zatvora uz obavezu lečenja, što je ispoštovao.

Sud, međutim, o svojoj odluci nije obavestio školske vlasti, smatrajući to privatnom stvari osuđenog, imajući u vidu da je “samo” gledao filmove.

Izvor: Telegraf/Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar