Pepe ne igra protiv Srbije! Dobro ili ne?

Portugalci ostali bez suba odbrane, selektor Santoš na raspolaganju ima još trojicu štopera.

Fudbal 28.03.2015 | 09:40
Pepe ne igra protiv Srbije! Dobro ili ne?

Portugalci kriju vesti iz reprezentacije kao zmija noge, ali danas je porcurelo da su i definitivno doživeli ozbiljan hendikep uoči meča sa Srbijom. Ugledni Rekord je objavio da komandant odbrane Pepe neće konkurisati za tim protiv Orlova. Štoper Real Madrida je doputovao sa lakšom povredom koju je zaradio u El Klasiku kada ga je sredinom drugog poluvremena zamenio Varan.

Iskusni štoper se priključio reprezentaciji na početku priprema, ali je prethodna tri dana radio odvojeno i lakšim intenzitetom. Danas je Pepe priključen ostatku tima i prvih 15 minuta treninga koji su bili otvoreni za javnost je trenirao kao i ostatak ekipe. Ipak, Rekord otkriva da je Pepe prekinuo sa radom čim je trening zatvoren za javnost, što se može protumačiti kao pokušaj Portugalaca da zavaraju Srbe.

Šanse da defanzivac Kraljevskog kluba zaigra protiv Orlova su minimalne, a selektor Fernando Santoš na raspolaganju ima još trojicu igrača koji konkurišu za dve štoperske pozicije. Jedna je rezervisana za Bruna Alveša iz Fenerbahčea koji je u dosadašnjem delu kvalifikacija uglavnom bio deo štoperskog tandema sa Pepeom. Međutim, ostaje dilema ko će igrati uz Alveša.

U konkurenciji su veteran Rikardo Karvaljo i Sautemptonov porvotimac Žoze Fonte. Karvaljo se vratio u nacionalni tim prošlog leta kada je Santoš preuzeo selektorsku palicu, pošto je tri godine bio van tima zbog sukoba sa bivšim selektorom Paulom Bentom. Odigrao je dva kvalifikaciona meča u tandemu sa Pepeom, a protiv Francuske je zamenio Alveša na poluvremenu.

Iako ima 36 godina, Karvaljo je i dalje u dobroj formi i standardan je u prvoj postavi Monaka. Veteran Kneževa je u velikoj prednosti da bude partner Alvešu u štoperskom tandemu u odnosu na Fontea koji je do sada upisao samo jedan meč u portugalskoj reprezentaciji i nema neko naročito iskustvo uprkos tome što je stub odbrane Suatemptona.

Komentari / 0

Ostavite komentar