Dule: Ovi što vode ABA ligu su - FUKARE!!!

Košarkaška Superliga Srbije počinje u subotu, 28. marta, a uoči nastupa u Nišu, u prvom kolu protiv Konstantina (20 časova) trener aktuelnog šampiona Duško Vujošević znatno više je govorio o "skandaloznoj utakmici u Podgorici", gde je Partizan izgubio od Budućnosti u poslednjem kolu ABA lige, pa će morati da u polufinalu regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde Telekom odlučuje ko će u finale i, ujedno, ko će našu zemlju predstavljati u narednoj Evroligi.

Košarka 27.03.2015 | 19:20
Dule: Ovi što vode ABA ligu su - FUKARE!!!

"Čelnici ABA lige su pokazali da ne mogu da vode to takmičenje. Partizan do sada nije pokazivao svoje rezervne prema njima javno, ali evidentno je da ima problem sa njima. Oni su se posle prošlogodišnjeg polufinala, kada su dva hrvatska kluba u Beogradu izbacili srpske, su se prsili kako je liga regularna. Ove godine su u određivanju sudija postavljali Hrvate za utakmicu koja direktno odlučuje o domaćinstvu u plej-ofu i rivala Cedeviti. Uz to je bilo i priča da je prvobitno delegiran drugi sudija, Radović, a da je potom ta odluka promenjena. Neću da pričam o tome koliko je suđenje u poslednja tri minuta meča sa Budućnošću bilo loše, ali nisu čak ni hteli da pogledaju snimak (u ključnom momentu), da li je bilo potezanja mrežice ili i diranja obruča... Sve su bila fukarska posla!", poručio je Vujošević i dodao:

"Očigledno je da čelni ljudi ABA lige, a pre svega Bilić i Aleš Kamnikar (komesar za delegiranje sudija), nisu u stanju da vode Jadransku ligu. Jeste komplikovano na ovim prostorima, gde se raspala država, pronaći sudije koji makar u podsvesti nemaju nekog svog ličnog interesa, ali ja ne vidim ni neki napor da se izaberu najpošteniji ljudi. Imali su oni i drugih kerefeka, poput one sa Igokeom, kada je došlo do retroaktivnog menjanja postulata sa početka takmičenja. Ja sam za Jadransku ligu, jer je to najkvalitetnije takmičenje, ali nisam za to da ga vodi grupa privrednika sumnjivog morala".

Treneru Partizana nije se svidelo ni ponašanje domaće publike u Podgorici, ali ni ponašanje srpskih medija potom:

"Jeste da se navijačka grupa Budućnosti zove 'varvari', ali takav stepen divljaštva još nisam video. Košarka se, ipak, igra za civilizovan svet, a u srpskim medijima nije bilo priče o hvatanju Milosavljevića za vrat. Kada ja uradim nešto takvo, iz dana u dan se te fotografije javljaju u serijama. Sada nema baš nikakve reakcije i interesuje me da li bi tako bilo i da je u pitanju Crvena zvezda, a ne mi? Utakmica u Podgorici je skandalozna, mada je niko kod nas nije tako ocenio. Možda je kriv Sirijac za bacanje bubrega, ili možda nije uspela da se izvrši nečija zamisao da se ubaci čitavo prase u teren, jer samo nam je to falilo u ovom cirkusu", rekao je Vujošević.

Što se tiča meča sa Konstatinom i samog početka Superlige, strateg šampiona ističe da ne treba otpisivati timove koji stižu iz KLS-a:

"Počinje naša liga koja će imati svoje draži. To je borba za plasman među četiri ekipe koje će igrati tu čuvenu Jadransku ligu sledeće godine. Ne treba otpisati ekipe koje stižu iz Košarkaške lige Srbije, posebno FMP... Nezgodno će biti kada te ekipe budu domaćini, jer će imati posebnu motivaciju pred svojom publikom. Konstantin je u Nišu nama prvi takav slučaj. To je borbena ekipa koja će probati što skuplje da proda kožu", zaključio je Duško Vujošević.
U ostalim mečevima 1. kola košarkaške Superlige igraju još: u subotu FMP - Tamiš (17 časova), u nedelju Crvena zvezda Telekom - Mega Leks (19), a u ponedeljak Vojvodina - Metalac (20 sati).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Novica

28.03.2015 22:37

Čovek je davno odlepio! Jedino rešenje da se vrati u njegovu Crnu Goru, tamo će se uklopiti brzo!

ODGOVORITE