Četvoro povrijeđenih na gradilištu u Lukavcu

Na gradilištu Islamskog kulturnog centra u Lukavcu jutros se obrušila skela, a kako saznaje Klix.ba povrijeđena su četiri radnika.

Bosna i Hercegovina 27.03.2015 | 11:38
Četvoro povrijeđenih na gradilištu u Lukavcu

Navodno, do incidenta je došlo usljed pada dijela privremene konstrukcije. Povrijeđena su četiri radnika uposlena na izvođenju građevinskih radova.

Na sreću, smrtno stradalih nije bilo. No, četiri radnika zadobila su teže povrede.

"Primili smo četiri osobe i u svim slučajevima radi se o politraumama odnosno povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta. Jedna osoba je ozbiljnije povrijeđena no nijedan pacijent nije životno ugrožen. Samo jedan od povrijeđenih bi zapravo trebao biti zadržan na daljnjem liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli", kazao je za Klix.ba Adnan Aljukić, dežurni ljekar u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Lukavcu.

Kako saznaje Klix.ba na Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli zadržan je Enver Sinanović i to na Torakalnoj hirurgiji usljed povrede rebara.

Nedžad Bajrić, Senad Žigić i Vener Omerović će nakon ukazane pomoći najvjerovatnije biti pušteni na kućno liječenje.

U MUP-u Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da je obrušavanje skele policiji prijavljeno jutros dvadeset minuta prije osam sati.

"Prema prijavi, obrušila se drvena ograda na kupoli objekta i četiri osobe su povrijeđene", kazao nam je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

On je dodao i kako je policija obavila uviđaj na mjestu događaja pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar