Borac kao Zvezda - bez evropske licence!

Zbog duga prema Fudbalskom klubu Džaja, koji je veći od 800.000 KM, banjalučki Borac ni ove sezone neće dobiti licencu za evropska takmičenja.

Fudbal 26.03.2015 | 16:20
Borac kao Zvezda - bez evropske licence!

Banjalučki list "EuroBlic" u četvrtak piše da crveno-plavi ni u sezoni 2015/2016 neće igrati u međunarodnim takmičenjima bez obzira da li će to pravo da izbore na terenu.

Predsjednik Džaje Milivoje Glišić je u junu prošle godine uputio dopis u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) tražeći da se Borcu ne izda licenca, što se i desilo.

Međutim, pred UEFA nije bio dug prema Džaji, a tim povodom iz Niona su kontaktirali Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i članove komisije za licenciranje.

Takođe, na adresu Džaje je od UEFA stigao odgovor da se cjelokupna stvar razmatra, navodi banjalučki dnevnik.

Zbog evropskih ambicija u srijedu je "Velikan iz Platonove" ostao bez prvog trenera Vinka Marinovića, koji je preuzeo prvi tim mostarskog Zrinjskog.

Prema zvaničnom sajtu "plemića", doskorašnji šef struke Borca će potpisati ugovor do 30. juna 2016. godine.

Njegov nasljednik na klupi Banjalučana biće poznat u skorije vrijeme, a kao kandidati pominju su nekadašnji kormilari Borca Vlado Jagodić, Slobodan Starčević i Velimir Stojnić, te selektor mlade selekcije Republike Srpske Branimir Tulić.

Komentari / 0

Ostavite komentar