Brčko: Narkodileri osuđeni na tri godine

Tužilaštvo Brčko distrikta zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa Emirom Nuhanovićem, Sabrinom Jukić-Pehlić i Alenom Tirićem iz Brčkog, na osnovu kojih su osuđeni na ukupno oko tri godine zatvora zbog neovlaštenog stavljanja u promet marihuane.

Republika Srpska 26.03.2015 | 10:30
Brčko: Narkodileri osuđeni na tri godine

Optužnica tereti Nuhanovića, Tirića i Jukić-Pehlićevu da su u više navrata tokom 2014. godine neovlašteno kupovali, držali radi prodaje i prodavali opojnu drogu korisnicima sa područja distrikta.

Sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović rekao je novinarima da su optuženi tokom priprema za glavni pretres sporazumom sa Tužilaštvom priznali krivicu za krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojni droga.

"Nakon toga Nuhanović je pravosnažno osuđen na godinu i jedan mjesec, Jukić-Pehlićeva na godinu, a Tirić na deset mjeseci zatvora", rekao je Beganović.

Presudom je uvažen i zahtjev Tužilaštva da im se oduzmu opojne droge i drugi predmeti korišćni za izvršenje krivičnog djela.

Izvor: SRNA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

26.03.2015 09:31

Smiješna kazna !!!

ODGOVORITE
Name

007

26.03.2015 09:50

Da nije žalosno bilo bi smešno. Ovakve kazne su samo podsticaj za nove trovače. Bez hirurških rezova ova zamlja tone u sve teže bolest.

ODGOVORITE