"Dosije X" se vraća na male ekrane!

Trinaest godina nakon završetka serije, na male ekrane uz blagoslov TV mreže Fox vraćaju se neponovljivi "Dosjei X" (The X Files).

Svijet 24.03.2015 | 20:20
"Dosije X" se vraća na male ekrane!

Fox je objavio da će se serija vratiti na ljeto u obliku šest epizoda, a najveći fanovi moći će uživati u nastavku priče agenata FBI-ja Foxa Muldera i Dane Scully koje utjelovljuju David Duchovny i Gillian Anderson.

Povratak "Dosjea X" je posljednji u nizu primjera oživljavanja nekadašnjih emisija i serija koje još imaju itekako živu bazu fanova. Među poznatim serijama koje najavljuju povratak nalaze se "Twin Peaks" i "24".

"Dosjei X“ su debitovali 1993. godine, serija je osvojila 16 nagrada Emmy i pet Zlatnih globusa. 2002. godine emitovana je posljednja epizoda, a pored glavnih likova svoj povratak obezbjedio je i gjavni producent Chris Carter.

"'Dosjei X' nisu samo serije, to je svjetski fenomen koji je oblikovao pop kulturu. Malo je serija na svijetu koje su uspjele okupiti tako vjerne fanove, a mi ćemo im uskoro donijeti novo poglevlje koje su dugo čekali", rekli su zajedničkoj izjavi direktori Foxa Dana Walden i Gary Newman.

Komentari / 0

Ostavite komentar