Vilja ''pliva preko okeana'' za 100. meč!

Vilja, spremi se da plivaš preko Atlantika! Del Boske poručio: Zaslužio je 100. meč u dresu Furije! Ipak, Vilja nije uvršten u tim za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. protiv Ukrajine, kao i za prijateljsku utakmicu protiv Holandije četiri dana kasnije.

Fudbal 24.03.2015 | 21:00
Vilja ''pliva preko okeana'' za 100. meč!

Reprezentativna karijera Davida Vilje nije završena i on bi mogao da se vrati u nacionalni tim, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske. Tridesettrogodišnji Vilja, od ove sezone fudbaler Njujork Sitija, postigao je za reprezetaciju Španije rekordnih 59 golova na 97 utakmica i pretpostavljalo se da je on prošle godine posle fijaska na Mundijalu u Brazilu završio karijeru u nacionalnom dresu.

Ipak, on sam nikada izričito nije rekao da više neće igrati za Crvenu furiju, prenosi agencija Rojters. Vilja je ranije ovog meseca postigao svoj prvi gol za novi klub Njujork Siti u pobedi od 2:0 protiv Nju Englanda.

Del Boske je za španski radio rekao da Vilja ima šansu da ostvari i 100. nastup za reprezentaciju, kao i da "nema ničeg lošeg u tome što želi da nagradi nekog ko je učinio toliko toga za naconalni tim".

Golovi bivšeg napadača Valensije i Barselone bili su ključni u trijumfu Španije na šampionatu Evrope 2008, kao i na Mundijalu 2010, dok je prvenstvo Evrope 2012. propustio zbog povrede.
"Ima izuzetaka i jedan od njih je David", rekao je Del Boske.

Vilja nije uvršten u tim za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. protiv Ukrajine, kao i za prijateljsku utakmicu protiv Holandije četiri dana kasnije.

Vilja je pre nekoliko dana za španski radio izjavio da bi u slučaju da ga Del Boske pozove u reprezentaciju "plivajući otišao za Španiju".

Komentari / 0

Ostavite komentar