I Meša okupio ''Zmajeve''!

U Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas je počelo okupljanje reprezentativaca. Selektor Baždarević dočekuje reprezentativce: Izuzetno je važno da pobijedimo Andoru.

Fudbal 23.03.2015 | 23:20
I Meša okupio ''Zmajeve''!

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević je danas u Trening centru Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) u Zenici, gdje je počelo okupljanje reprezentativaca, kazao kako se želi s ekipom što bolje spremiti za predstojeće izazove koji su pred njima.

Među pristiglima su Rijad Bajić, Ibrahim Šehić, Avdija Vršajevic, Tino Sven Sušić, Vedad Ibišević, Sejad Salihović i Miralem Pjanić, a ostatak reprezentativaca pristigao je do 18 sati.

Baždarević je rekao da je Andora kvalitetna ekipa, ali da će "zmajevi" tražiti svoja tri boda.

"Želim da što bolje spremimo ovo što nas čeka i da se ne ponovi ona prva utakmica, jer svi znamo da je izuzetno važno da pobijedimo. Nadam se da će svi doći zdravi, spremni i motivisani da budemo spremni za subotu", rekao je Baždarević.

On je rekao da je jako dobra vijest to što nema otkaza reprezentativaca zbog povreda i da stvari, za sada, idu u najbolje redu.

"Moji saradnici i ja smo odavno gledali Andoru na snimcima tako da znamo šta mogu, a šta ne te znamo njihove kvalitet. Mi ćemo imati odgovor na ono što nas čeka. Više puta sam isticao da je Andora za mene jako važna, kao da se radi o bilo kojoj drugog reprezentaciji. Prema tome, ne treba ih lako shvatiti. Na nama je da pokaženo ozbiljnost i hrabrost, a Andora je reprezentacija protiv koje mi idemo tražiti tri boda", jasan je bio Baždarević.

Prvi trening "zmajevi" će imati sutra u 17 sati, a utakmica s Andorom se igra 28. marta u Andora la Veli. Nakon toga, tri dana kasnije, reprezentativci BiH će odigrati prijateljski meč s Austrijom u Beču.

Komentari / 0

Ostavite komentar