Raspisana potjernica za Radišićem

Dan sedmi. Konačno konkretan potez. Osnovni sud u Banjaluci donio je naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Miletom Radišićem u cilju pronalaženja, hapšenja i upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Potvrđeno je to BN TV. 

Republika Srpska 17.03.2015 | 22:46
Raspisana potjernica za Radišićem

Odluka suda, kako saznajemo, sutra ujutru će biti dostavljena Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

''Potjernicu će raspisati CJB Banjaluka i o lišenju slobode osuđenog obavijestiti Osnovni sud u Banjaluci'', navodi se u odgovoru dostavljenom BN televiziji.

Sve upućuje na to da se svjesno odugovlači sa hapšenjem. U prilog tome ide i činjenica da je sedam dana trebalo da Osnovni sud u Banjaluci, koji je nadležan za izvršenje sudske presude u slučaju Radišića izda naredbu za njegovo hapšenje, iako, su saznjana o bjekstvu vlasnika ''Grand trejda'' u Srbiju objelodanjena prije nekoliko dana.

Ministar Dragan Lukač danas je prvi put progovorio o tome. Međutim, nije mnogo rekao. Tek toliko da nema saznanja gdje se krije Radišić, a ne zna ni da on li ima dvojno državljanstvo.

Vrhovni sud Republike Srpske je 24 juna prošle godine potvrdio presudu kojom je Radišić osudjen na tri godine zatvora zbog malverzacijama sa akcijama Medicinske elektronike. Osnovni sud u dva navrata je nakon toga odbijao njegove molbe za odgodom odlaska na izvršenje kazne ali je Radišićeve žalbe uvažavao Okružni sud u Banja Luci.

Konačno, vlasnik ''Grand trejda'' se u KPZ Tunjice morao pojaviti najkasnije do desetog marta u ponoć. Zatvorsko kaznu za sada vještvo izbjegava pravdajući se zdravstvenim problemima.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

JADNIK

17.03.2015 16:26

ENO GA U BAJINOJ VILI U BEOGRADU - IZLEZAVA SE !

ODGOVORITE
Name

Snaga Naroda

17.03.2015 16:28

Konacno i sudovi ahvatili da je vrijeme diktature nepovratno proslo.

ODGOVORITE
Name

SNOUDEN

17.03.2015 16:53

POTJERNICA SE IZDAJE NAKON 24 CASA KADA SE DOTICNI NIJE JAVIO NA TERMIN IZDRZAVANJA ZATVORSKE KAZNE, OCIGLEDNO JE DA SU PRITISCI MEDIJIA UCINILI SVOJE PA JE RASPISANA POTJERNICA,ALI SADA GA TREBA VODITI U SUD BIH I ZENICU NA IZDRZAVANJE KAZNE , A NE NA TUNJICE.

ODGOVORITE
Name

krim jong do dick

17.03.2015 17:45

Joj bando joj lopove.U Zatvor zlotvore.Dodik je pustio osudjenog kriminalca da otima ljudima zemlju,da pljacka,pa ga pustio preko granice.U ZATVOR hahahahahahahahahahahaha

ODGOVORITE
Name

Brod

18.03.2015 12:45

Bacite mu soli na rep, jer nama m..a da ga uhapse.

ODGOVORITE