Расписана потјерница за Радишићем

Дан седми. Коначно конкретан потез. Основни суд у Бањалуци донио је наредбу о расписивању међународне потјернице за Милетом Радишићем у циљу проналажења, хапшења и упућивања на издржавање затворске казне. Потврђено је то БН ТВ. 

Република Српска 17.03.2015 | 22:46
Расписана потјерница за Радишићем

Одлука суда, како сазнајемо, сутра ујутру ће бити достављена Центру јавне безбједности Бањалука.

''Потјерницу ће расписати ЦЈБ Бањалука и о лишењу слободе осуђеног обавијестити Основни суд у Бањалуци'', наводи се у одговору достављеном БН телевизији.

Све упућује на то да се свјесно одуговлачи са хапшењем. У прилог томе иде и чињеница да је седам дана требало да Основни суд у Бањалуци, који је надлежан за извршење судске пресуде у случају Радишића изда наредбу за његово хапшење, иако, су сазњана о бјекству власника ''Гранд трејда'' у Србију објелодањена прије неколико дана.

Министар Драган Лукач данас је први пут проговорио о томе. Међутим, није много рекао. Тек толико да нема сазнања гдје се крије Радишић, а не зна ни да он ли има двојно држављанство.

Врховни суд Републике Српске је 24 јуна прошле године потврдио пресуду којом је Радишић осудјен на три године затвора због малверзацијама са акцијама Медицинске електронике. Основни суд у два наврата је након тога одбијао његове молбе за одгодом одласка на извршење казне али је Радишићеве жалбе уважавао Окружни суд у Бања Луци.

Коначно, власник ''Гранд трејда'' се у КПЗ Туњице морао појавити најкасније до десетог марта у поноћ. Затворско казну за сада вјештво избјегава правдајући се здравственим проблемима.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈАДНИК

17.03.2015 16:26

ЕНО ГА У БАЈИНОЈ ВИЛИ У БЕОГРАДУ - ИЗЛЕЗАВА СЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

17.03.2015 16:28

Конацно и судови ахватили да је вријеме диктатуре неповратно просло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

17.03.2015 16:53

ПОТЈЕРНИЦА СЕ ИЗДАЈЕ НАКОН 24 ЦАСА КАДА СЕ ДОТИЦНИ НИЈЕ ЈАВИО НА ТЕРМИН ИЗДРЗАВАЊА ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ, ОЦИГЛЕДНО ЈЕ ДА СУ ПРИТИСЦИ МЕДИЈИА УЦИНИЛИ СВОЈЕ ПА ЈЕ РАСПИСАНА ПОТЈЕРНИЦА,АЛИ САДА ГА ТРЕБА ВОДИТИ У СУД БИХ И ЗЕНИЦУ НА ИЗДРЗАВАЊЕ КАЗНЕ , А НЕ НА ТУЊИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крим јонг до дицк

17.03.2015 17:45

Јој бандо јој лопове.У Затвор злотворе.Додик је пустио осудјеног криминалца да отима људима земљу,да пљацка,па га пустио преко границе.У ЗАТВОР хахахахахахахахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

18.03.2015 12:45

Баците му соли на реп, јер нама м..а да га ухапсе.

ОДГОВОРИТЕ