LŠ: Borusija - Juve, Barsa - Siti

Poslednji učesnici četvrtfinala fudbalske Lige šampiona biće poznati u sredu posle utakmica Borusija Dortmund - Juventus i Barselona - Mančester siti.

Fudbal 17.03.2015 | 23:20
LŠ: Borusija - Juve, Barsa - Siti

Plasman u narednu rundu takmičenje do sada su izborili Pari Sen Žermen, Porto, Bajern i Real Madrid, dok se u utorak sastaju Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (0:1) i Monako - Arsenal (1:3).

Juventus je u prvom meču savladao Borusiju sa 2:1, ali nemački tim ima dobar rezultat i može da eliminiše italijanskog šampiona.

"Milioneri" su uspeli da prebrode krizu iz prvog dela sezone, već tri utakmice ne znaju za poraz i nisu primili gol.

"Utakmica protiv Kelna je još jedna u nizu na kojoj nismo primili gol što nas raduje pred revanš sa Juventusom. Želimo da prođemo dalje, mislim da možemo do četvrfinala", rekao je trener Dortmunda Jirgen Klop
.
Juventus na ovom meču neće moći da računa na organizatora igre Andreu Pirla, koji nije uspeo da se oporavi od povrede butnog mišića.

"Moraćemo da povedemo, možda čak postigeno i više od jednog gola", rekao je trener torinskog kluba Masimilijano Alegri.

Utakmicu na Vestfalenu sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Barselona će na Nou Kampu dočekati Mančester siti, posle pobede od 2:1 u prvom meču. Španski klub ne bi trebalo da ima težak posao s ozbirom na formu Sitija, koji je u poslednjem kolu Premijer lige izgubio od Barnlija (1:0).

"Problem je što ne pobeđujemo ekipe, koje smo do sada pobeđivali, a to je jer ne postižemo golove. Ubeđen sam da igrači daju sve od sebe, međutim moramo da nastavimo da verujemo u sebe i vratimo se na nivo na kojem smo bili", rekao je Pelegrini.

On je dodao da se ne plaši otkaza ako "građana" dožive poraz od Barselone.

"Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga šampiona je važna, ali zna da napravi pogršnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i ispali ste", rekao je čileanski stručnjak.

Sa druge strane katalonski gigant će pokušati da se domogne rekordnog osmog plasmana u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.

Utakmice u Dortmundu i Barseloni igraju se u sredu u standardnom terminu od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar