Vidić - Manćini, pukla ''veza'' skroz!

Srpski fudbaler napustio trening kamp Intera uoči nedeljnog meča sa Ćezenom zbog navodnog gripa, a italijanski mediji tvrde da se nešto veće "valja iza brda".

Fudbal 16.03.2015 | 18:00
Vidić - Manćini, pukla ''veza'' skroz!

Nemanja Vidić i trener Roberto Manćini na "ratnoj nozi" su od prvog dana saradnje. Nepoverljivi strateg Intera navodno je na početku sezone upoznavao nove igrače, prilagođavao ih timu, a Vidić je tu bio neko ko mu se nije uklapao u "viziju".
Sedenje na klupi iskusnog štopera mnogo je žuljalo, pa se pričalo i o njegovom odlasku iz kluba u zimskom prelaznom roku. To se nije dogodilo, a Vidić je sredinom januara konačno postigao prvi gol na meču protiv Verone.

I kada su mnogi pomislili - to je to, opet je došlo do pravog "kuršlusa".

Na meču Lige Evrope protiv Glazgova, srpski fudbaler je mnogo iznervirao Manćinija jer se presporo spremao da zameni povređenog Ranokiju, pa ga je trener Intera vratio na klupu za rezerve, a italijanskog fudbalera ostavio u igri do kraja meča.

Da je odnos između Vidića i Manćinija loš potvrdio je i menadžer srpskog fudbalera Silvano Martina.

Posle poraza od Volfsburga (1:3) u Ligi Evrope Manćini je indirektno prozvao Vidića. On je rekao da je većinu grešaka na tom meču napravila zadnja linija tima, jer su odbrambeni igrači previše vraćali loptu golmanu, a Srbin je bio u sastavu na tom duelu.

Martina je nakon toga rekao da je zapanjem tom izjavom Manćinija.

"To se odnosi i na Vidića sa kojim Manćini definitivno ima nekakav problem za koji niko ne zna. Kada je došao u Inter, dva meseca ga je držao na klupi. Koristio ga je posle toga samo kada mu je 'gorelo pod nogama', kada nije imao koga, zbog povreda ili odsustva drugih defanzivaca. A od tada je stalno na klupi bez ikakvog objašnjenja. Naravno da takav odnos utiče mnogo na moral igrača koji je imao besprekornu karijeru. Zato često pomislim da su takvi postupci Manćinija motivisani ličnim, a ne realnim razlozima. Pa Vidić je pre samo godinu dana u ovo vreme bio strelac protiv Bajerna u Ligi šampiona. Ponavljam, pre godinu dana, ne pre deset", izjavio je italijanskim novinarima Martina.

On je dodao da se Vidić uprkos svemu ponaša krajnje profesionalno, redovno trenira, iako je veoma razočaran što ne igra.

Ipak, izgleda da je došlo do "pucanja" i da je rastanak u junu neminovan.

Vidić je ustvari u svađi sa trenerom, a pred meč sa Ćezenom je napustio trening kamp Intera zbog navodnog virusa gripa.

List "Korijere delo sport" prenosi da je to samo zvanična verzija kluba za javnost, a da je nezvanično došlo do potpunog razlaza igrača i trenera, kojim je i definitivno potvrđeno da će se ovog leta njihovi putevi razdvojiti.

Uoči meča sa Ćezenom u nedelju Manćini je izjavio da su Ranokia i Huan Hezus najbolji par štopera i tako i definitivno precrtao Vidićevo ime.

Nemanja Vidić izgleda pakuje kofere...

Komentari / 0

Ostavite komentar