Vladimir Putin konačno u javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin pojavio se danas prvi put u javnosti od 5. marta. U Konstantinovoj palati kod Sankt Peterburga sastao sa predsednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim.

Svijet 16.03.2015 | 13:24
Vladimir Putin konačno u javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin pojavio se danas prvi put u javnosti od 5. marta, a njegovo višednevno odsustvo podstaklo je brojne spekulacije.

"Bez glasina bi život bio dosadan", rekao je Putin, komentarišući navode medija, posle sastanka u Konstantinovoj palati kod Sankt Peterburga s predsednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim, preneo je Rojters.

Zapadni mediji su proteklih dana spekulisali o razlozima nepojavljivanja u javnosti ruskog predsednika, koji je, posle sastanka sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem 5. marta, otkazao više zakazanih susreta, uključujući i posetu Kazahstanu.

Austrijski "Kurir" je naveo da je jedan bečki ortoped otputovao u Moskvu da bi lečio šefa ruske države.

Mediji su i ranije pisali o tome da ruski predsednik ima problema sa leđima čiji je uzrok stara povreda kičme i da je novembra 2012. otkazao jedan sastanaka zbog toga.

Ovo je poslednja u nizu tvrdnji medija zbog čega se ruski predsednik od 5. marta nije pojavio u javnosti. On je tada održao konferenciju za novinare sa italijanskim premijerom Matom Rencijem.

Nakon toga, Putin je otkazao više zakazanih termina, uključujući i posetu Kazahstanu, kao i planirano potpisivanje sporazuma sa Južnom Osetijom, prenosi AFP.

S druge strane, Putinov portparol je rekao za rusko izdanje magazina "Forbs" da "informacije u vezi sa rođenjem bebe čiji je otac Vladimir Putin ne odgovaraju realnosti".

Misterija višednevnog odsustva ruskog predsednika Vladimira Putina iz javnog života o kojoj spekuliše svetska štampa dodatno je produbljena nakon što su ruski državni mediji objavili, a potom povukli vest da je on u zvaničnu posetu primio predsednika Kirgizije.

Oko tog susreta se stvorila zabuna u petak uveče kada su voditelji na državnoj televiziji "Rosija 24", očigledno čitajući iz netačno napisanog teksta, opisali taj sastanak u prošlom vremenu.

Ruska televizija je kasnije navela da je reč o "grešci", ali je ova omaška produbila sumnje da državni mediji zabašuruju Putinovo neobjašnjivo odsustvo.

Nagađanja nije smirio ni snimak koji je u petak prikazan na ruskoj državnoj televiziji, naglašeno predstavljan kao nov, na kojem se Putin sastao sa visokim ruskim sudijom u svojoj rezidenciji, navodi britanski "Telegraf" i konstatuje da se takvi snimci često snime unapred i objave kada vlasti daju zeleno svetlo.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

rus

16.03.2015 12:38

Putin je bog.

ODGOVORITE
Name

oo

16.03.2015 13:06

Šta čekaš, nego idi u Rusiju što pre !

Name

xx

16.03.2015 12:52

Ne daju covjeku u wc otici odmah pitaju gdje koja glupost zapada.

ODGOVORITE
Name

iki

16.03.2015 13:32

A ti znaš kada ide u WC ?

Name

miroslav

16.03.2015 12:52

Bio kod Dodika u Bakincima,dogovarali veli ruski kredit,mali nece uzimati jer mali ne odgovara Zeljkici.

ODGOVORITE
Name

pedja

16.03.2015 16:07

Bas si duhovit!

Name

mislim

16.03.2015 14:17

Tolika se digla prašina oko Putina,a čovjek živ i zdrav nastavlja svoje poslovo sviđalo se to nekom ili ne.

ODGOVORITE
Name

Coban iz Republike Srpske

16.03.2015 15:45

Auuuuuu pa kako je smeo ovaj predsjednik Kirgizije da se sretne sa Putinom bez dozvole Obame i Angeline Merkel ??? :-)

ODGOVORITE