EL: Fener utišao Pirej!

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Olimpijakos u Pireju rezultatom 73:64, u derbiju 10. kola Top16 faze u Evroligi.

Košarka 14.03.2015 | 08:20
EL: Fener utišao Pirej!

Izuzetno kvalitetan meč obeležili su Nemanja Bjelica, Endru Gaudlok i sjajna odbrana Fenera.

Srpski reprezentativac prelomio je utakmicu sa dve trojke u poslednjoj deonici, a bio je i najbolji pojedinac sa 16 poena i 9 skokova. Sjajan je bio i nezaustavljivi Gazudlok koji je ubacio 24 poena, uz 6 trojki iz 7 pokušaja.

Fener je od starta pokazao da je došao u Pirej da slavi. Tokom cele utakmice je ekipa Željka Obradovića igrala sjajnu odbranu, posebno na Vasilisu Spanulisu, pa je Olimpijakos pred svojim navijačima ubacio samo 64 poena.

Ovo je ekipi Željka Obradovića osmi trijumf u drugoj fazi, dok je Olimpijakos pretrpeo drugi poraz. Na prvom mestu u F grupi je turski tim koji ima bolji međusobni skor sa crveno-belima.

U sastavu Olimpijakosa Lafajet je imao 14, Danston 12, a Printezis 11 poena. Bogdan Bogdanović nije bio previše raspoložen, a na kraju je imao 5 poena (2-7), 2 skoka i 3 asistencije.

U preostaloj utakmici večeri Armani je pobedio u Mlanu ekipu Unikahe sa 90:86. Italijanski tim je tako stigao do treće pobede u drugoj fazi, dok je Unikaha poslednja na tabeli sa skorom 2-8.

Đentile je imao 23, Semjuels 19, a Bruks 17 poena kod domaćina, dok je na drugoj strani Kaleb Grin imao 22 poena, a dobar je bio i Grendžer sa 14 poena i 9 asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar