Vidićev menadžer: Manćini će uništiti Nemanju!

Posle žestokog poraza u Ligi Evrope od Volfzburga (3:1), trener Intera Roberto Manćini se opet našao na udaru medija. Da bi opravdao sebe opet je krivicu svalio na poslednju liniju tima izjavom da su “previše vraćali loptu golmanu”. To je veoma razljutilo agenta Nemanje Vidića, Silvana Martinu, jer je i srpski defanzivac ušao u igru u 52. minutu tog meča.

Fudbal 14.03.2015 | 10:20
Vidićev menadžer: Manćini će uništiti Nemanju!

- Zapanjen sam i u neverici posle takve izjave Manćinija. Naročito jer se to odnosi i na Vidića sa kojim Manćini očigledno ima nekakav problem za koji niko ne zna. Kada je došao u Inter, dva meseca ga je držao na klupi. Koristio ga je posle toga samo kada mu je “gorelo pod nogama”, kada nije imao koga, zbog povreda ili odsustva drugih defanzivaca. A od tada je stalno na klupi bez ikakvog objašnjenja. Naravno da takav odnos utiče mnogo na moral igrača koji je imao besprekornu karijeru. Zato često pomislim da su takvi postupci Manćinija motivisani ličnim, a ne realnim razlozima. Vidić je osvoji mnogo toga igrajući u sistemu sa četiri igrača u poslednjoj liniji, baš u sistemu koji koristi Manćini. Pa Vidić je pre samo godinu dana u ovo vreme bio strelac protiv Bajerna u Ligi šampiona. Ponavljam, pre godinu dana, ne pre deset - rekao je igračev agent za sajt fcinter1908.it.

Martino ponavlja da Vidić ne zaslužuje ovakav tretman.

- Iznenađen sam takvim odnosom. Čudne su mi takve izjave i ne razumem njihovu prirodu. I ne verujem da se konkretno odnose na meč u četvrtak. Zar je zaista ključna zamerka igraču jer je vratio loptu golmanu. Na meču sa Volfzburgom je bilo mnogo takvih paseva, ali Manćiniju je izgleda zasmetao neki koji je Vidić napravio. Normalno je da nekada igrači i golmana uključe u igru, naročito kada su pod pritiskom.

Medije je zanimalo kako se Vidić nosi sa situacijom.

- Kao i do sada. Ćuti i ponaša se kao profesionalac. Nastavlja maksimalno da radi kao do sad i svi u klubu su svedoci da ni jednog trenutka nije želeo da napravi aferu iako ne zaslužuje klupu. Naravno, žao mu je što ne igra kao što bi bilo i svakom drugom igraču na njegovom mestu. Od dolaska Manćinija je dobijao veoma malo šansi, ali je svaki put maksimalno profesionalno odradio šta se traži od njega i igrao dobro. On nema nikakav problem sa Manćinijem, a Manćini sa njim...

Komentari / 0

Ostavite komentar