Video: Gledajte kako napraviše Noleta u pustinji!

Umetnik Majk Saliven načinio je mural posvećen uspesima Novaka Đokovića u Indijan Velsu. Naš as otkriva zanimljive planove pre početka turnira.

Tenis 13.03.2015 | 19:40
Video: Gledajte kako napraviše Noleta u pustinji!

Sa tri titule u Indijan Velsu, naš najbolji sportista Novak Đoković nalazi se u grupi od četvorice najtrofejnijih tenisera na ovom prestižnom turniru u SAD.

Ove godine, Đoković kao zvanični šampion ima priliku da se odbranom titule izjednači sa Rodžerom Federerom, koji ima četiri trofeja, dok su Rafael Nadal i Majkl Čeng takođe tri puta osvajali turnir u Kalifornijskoj pustinji.

Stoga, ne treba da čudi što su organizatori prvog Mastersa u sezoni angažovali umetnika, muralistu Majka Salivena da sačini mural posvećen našem asu.

Uoči početka odbrane titule, a na startu će se Đoković sastati sa Kipraninom Markosom Bagdatisom kojem je Čeh Jirži Veseli predao meč 1. kola pri rezultatu 6:3, 1:1, Srbin je imao čas da otkrije ovo umetničko delo, na koje će verovatno naleteti svaki od nekoliko desetina hiljada ljudi koji posete teniski kompleks tokom narednih desetak dana.

"Ovo je jedan od najboljih turnira na planeti i ovakav mural je privilegija. Nadam se da ću videti još nekoliko ovakvih u karijeri", rekao je Đoković, koji je Indijan Vels osvajao 2008, 2011. i 2014. godine.

"Ovo je jedan od najvećih turnira posle gren slemova. Lepo je videti da se ljudi, poput vlasnika Larija Elisona, trude da ugode igračima, stalno unapređuju turnir i to ohrabruje igrače da igraju što bolje", pričao je Đoković, koji se posle nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije vraća ATP iskušenjima.

"Mnogo je bolje kada započnete sezonu sa gren slem titulom. Imao sam odličnu nedelju u Dejvis kupu, igrao finale Dubaija. Osećam se odlično i potrudiću se da to samopouzdanje iskoristim i u Indijan Velsu".

Podršku u SAD pružaće mu supruga Jelena, sin Stefan i...

"Stefan i Pjer i Tesla su sa mnom. Sada, dok pričam sa vama se osećam kao da sam na odmoru. Naravno, šalim se malo. Divan je osećaj postati otac i tu roditeljsku ljubav deliti sa suprugom. Tu su i psi koje takođe smatramo decom, a ne životinjama. Pazimo na njih, a oni vole Stefana i on voli njih. Primećuje ih i zna šta su. Oni su kao braća, to je jedna velika prodica", rekao je Novak, kojeg su novinari u SAD pitali i za ono malo što mu nedostaje u karijeri.

"Generalno, najveći prioritet mi je Rolan Garos. Ali, još uvek je rano da se o tome priča. Razlika u ostvarivanju tih ciljeva je ta što ne želim da stvaram sebi preveliki pritisak. Neću da oduzimam sebi previše energije razmišljajući o tome da li ću uspeti ili ne. Znam da je turnir u Parizu jedini gren slem koji nisam osvojio, ali sam mnogo puta tamo dobro igrao. Bio sam i nekoliko puta u finalu i moram te poraze da iskoristim da sazrim psihološki, fizički i emotivno kako bih razumeo šta moram da popravim".

Još jedno od standardnih pitanja za Đokovića je takozvana "velika četvorka", koju čini sa Federerom, Nadalom i Endijem Marejem, jedinim od četvorice koji za sada nije pobeđivao u Indijan Velsu.

"Mnogo puta smo pričali o toj 'velikoj četvorci' i nisam iznenađen što smo tu. Iznenađen bih bio da je drugačije, naravno ne može to da traje zauvek. Doći će i do promene generacija, ali mi se čini da se to neće brzo dogoditi".

Komentari / 0

Ostavite komentar