Miha: Hvala Italiji, ali ja sam Srbin 100 odsto!

Siniša o opširnom i vrlo zanimljivom intervjuu listu Korijere delo Sport govorio o odnosu prema Italiji i Srbiji, ratu, bombardovanju, Dekiju Stankoviću, Ademu Ljajiću.

Fudbal 12.03.2015 | 00:05
Miha: Hvala Italiji, ali ja sam Srbin 100 odsto!

Moji sinovi su rođeni u Italiji, dugujem mnogo ovoj zemlji, ali ja sam stoprocentni Srbin i ponosan sam što sam Srbin, odgovorio je Siniša Mihajlović na pitanje Korijere delo Sporta da li se i posle toliko godina provedenih u Italiji i dalje oseća Srbinom.

Korijere je u današnjem broju objavio veliki intervju sa Mihajlovićem, a povod je meč Sampdorije s Romom na Olimpiku sledećeg ponedeljka.

Srpski stručnjak je u razgovoru pud uglom od 360 stepeni pričao o svemu, o svojim ambicijama, prošlosti, ratu, Ljajiću, Baloteliju, Dejanu Stankoviću i naravno o svojim bivšim klubovima u Italiji, Laciju, Interu i Romi.

„Rat je nešto što ti ostane u memoriji i samo onaj ko je doživeo u prvom licu to iskustvo može da shvati o čemu se tu radi. Ja mrzim rat i nikada ne bih započeo nijedan rat. U ratu niko ne može da pobedi, svi gube. Deki Stanković i ja smo pokušavali da ostavimo izvan terena brige koje smo imali svakodnevno tokom bombardovanja Srbije. Nije bilo jednostavno gledati preko televizije patnju ljudi, i to vam kažem ja koji sam prilično tvrd, neko ko je odrastao na istoku i koji se još kao dete namučio. Odrastao sam u normalnoj porodici, nismo bili gladni, ali bio sam najsrećniji kada bi mi mama kupila banane koje sam delio s svojim bratom. Kada sam napunio 10 godina odlučio sam da postanem poznat i da mogu da kupim, ako hoću, i pun kamion banana. Srećom, uspeo sam i mojoj deci sada ništa ne nedostaje“, ispričao je Mihajlović.

„DEKI JE MOJ BRAT“

Srpski stručnjak je odgovorio i na pitanja vezana za Dejana Stankovića, odnosno da li je srećan ili ljubomoran kad vidi Stankovića u Udinezeu gde je pomoćnik Stramačoniju:
„Za mene je Deki kao brat, i moja vrata za njega su uvek otvorena da radimo zajedno, za mesec dana, godinu ili deset.“

Nije izostalo ni pitanje o odnosu prema Ljajiću:
„Nema nikakvih neraščišćenih računa između mene i Ljajića. On je u Firenci bio gotovo dečak i kao trener sam morao da mu pomognem da odraste. Jednom je došao na jutarnji trening pospan i opravdao se rekavši da je igrao igrice na kompjuteru do četiri ujutro: više bih voleo da je bio sa svojom verenicom do četiri ujutro... Ali da mogu, igrač kojeg bih uzeo Romi je upravo Ljajić. Odličan je bio u dosadašnjem toku sezone i može da bude još bolji . Uz svo poštovanja drugih fudbalera Rome, Ljajić je kvalitetniji od njih i mora da igra bliže golu. On je igrač koji pravi razliku na terenu, ali mora da bude konstantniji i još više egoista, u pozitivnom smislu.“

Govoreći o svojim trenerskim ambicijama, Mihajlović je rekao da mu je želja da osvoji barem isti broj trofeja koje je podizao kao igrač:
„Uveren sam da ću osvojiti trofeje sa velikim klubom. Imao sam ponude iz inostranstva, ali želim da ostanem u Italiji“.

Miha je potvrdio da je bilo kontakta sa Interom u prošlosti, a da su priče Milanu samo glasine koje se provlače kroz barove.

Siniša je ispričao i kako je za 50. rođendan Robertu Mančiniju, svom velikom prijatelju, uz saučesništvo zajedničkog frizera, promenio farbu za kosu, zatim kako je smirio Etoa i objasnio mu da kada je u pitanju disciplina i rad svi su isti, bez obzira na minuli rad, i da bi vrlo rado trenirao Balotelija. Otkrio je i da bi do pre nekoliko godina decidno odbio ponudu da trenira Romu jer se klub iz Trigorije nije poneo korektno prema njemu, kao igraču, ali da danas više ne misli tako.

Komentari / 0

Ostavite komentar