Ronaldo je kralj strijelaca u evro-kupovima!

Borba između Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u obaranju rekorda dobila je novu epizodu, jer je as Reala pomerio granicu i zadao domaći zadatak zvezdi Barselone sa 78 golova u evropskim takmičenjima.

Fudbal 12.03.2015 | 13:40
Ronaldo je kralj strijelaca u evro-kupovima!

Dvostruki uzastopni osvajač "Zlatne lopte" je u revanšu osmine finala sa Šalkeom (3:4) najpre zatresao mrežu u 25. minutu i izjednačio rekord koji je držao Raul (77) iza koga je bio Mesi (76), da bi u finišu prvog poluvremena postigao još jedan pogodak i postao najbolji strelac u istoriji evropskih klupskih takmičenja.

Ujedno, Ronaldo se izjednačio sa sa Mesijem po broju golova u Ligi šampiona, neračunajući kvalifikacije, sa po 75 pogodaka.

Takođe, trka dvojice najboljih fudbalera današnjice, a možda i svih vremena, nastavljena je i tako što su sada obojica u 20 rekordnih navrata postigla dva ili više golova na jednoj utakmici Lige šampiona.

Svemu tome Ronaldo nije mogao propisno da se raduje, najpre jer je Real jedva preživeo dramu sa Šalkeom zbog su ih navijači zvižducima ispratili u četvrtfinale, što je Kristijano ispratio sa nevericom.

Komentari / 0

Ostavite komentar