Zbog ljubomore dojavila bombu na aerodromu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su žensku osobu, inicijala S.V. koja je priznala da je 6. marta uputila lažnu dojavu o bombi na letu "Turkish Airlinesa" iz Istanbula za Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 09.03.2015 | 09:16
Zbog ljubomore dojavila bombu na aerodromu

Kako saznaje TV1 motiv dojave o postavljenoj bombi bila je ljubomora. Naime, izvor TV1 navodi da je S.V. sa svojim mladićem trebala putovati za Tursku istim avionom. Međutim, S.V. je bila spriječena da putuje za Tursku no njen momak od putovanja nije htio odustati, pa je odlučio da na putovanje ide sam.

Nakon što ga nije uspjela ubijediti da promjeni svoju odluku S.V. je odlučila da mu zakomplikuje situaciju. Nazvala je Mađunarodni aerodrom Sarajevo i kazala da će se u avionu, koji leti iz Istanbula za Sarajevo, uskoro dogoditi velika “havarija“.

No svojim je nepromišljenim činom ugrozila rad sarajevskog Aerodroma. Pregled aviona, putnika i prtljaga trajao je nekoliko sati a bili su obustavljeni i svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Na otkrivanju telefonskog poziva, kasnije će se pokazati efikasno, angažovali su se pripadnici SIPA-e i OSA-e.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ja ba

09.03.2015 08:22

Ako je svojim mobilnim pozvala aerodrom i dojavila da se tamo ima bomba, on je zbilja ekstra glupača tako da nije ni čudo što ju je momak ostavio.

ODGOVORITE
Name

pilot

09.03.2015 09:12

Djevojka je plavuša,siguran sam!

ODGOVORITE
Name

Jarak

09.03.2015 10:42

I garant radi u državnim organima uprave.

Name

ŽIKA Ž

09.03.2015 09:52

TAKO SE TO RADI.

ODGOVORITE