Banjaluka: Pedofil pušten iz pritvora

Mirko Blagojević (49) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim, pušten je da se brani sa slobode, nakon saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Republika Srpska 07.03.2015 | 18:58
Banjaluka: Pedofil pušten iz pritvora

Portparol Tužilaštva Maja Đaković-Vidović izjavila je da je postupajući tužilac Blagojevića pustio da se brani sa slobode zbog toga što nije ispunjen nijedan od posebnih uslova za određivanje mjere pritvora.

"Centar javne bezbjednosti Banjaluka danas je, uz izvještaj predao Okružnom tužilaštvu Blagojevića (49), koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo zadovoljenje polnih strasti preddrugim", navela je ona.

Policija je juče uhapsila Blagojevića po naredbi Osnovnog suda Banjaluka. Istog dana je izvršen pretres kuće, prostorija na radnom mjestu i putničkog automobila "pasat" koje je koristio osumnjičeni.

Prilikom pretresa policija je pronašla laptopove, računare, mobilne telefone, cd-ove, USB-ove, žensko intimno rublje, seksualna pomagala, pištolj i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv osumnjičenog.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

znam

07.03.2015 20:33

Ja se pitam Ko je ovde bolestan ovaj izrod drustva ili cjelokupno drustvo gdje je reakcija na njihovu nesposobnost!

ODGOVORITE
Name

selo

07.03.2015 21:26

Pa dali je moguce da tolika sumnja, uhapsen i na kraju pusten cemu to j..o vas on vi ste visi naivci nego taj manijak na kraju svega toga treba biti filozof pa to razumit !!!!

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa razlogom

07.03.2015 22:28

Ovo se neće lako presuditi, iako je gnusno. Nema krivičnog djela ako nema štete i oštećene strane. Ko je ovdje oštećena strana, 14-godišnja nepostojeća imaginarna djevojčica, novinar koji se lažno predstavlja i podstiče počinioca... Ili pak JAVNI MORAL??!! E to je već problem, jer ga odavno nema, ne stanuje ovdje, uništen je, bačen u blato, poderan kao novina, sasut kao sijalica, rasut u tiftike, o kakvom se moralu može govoriti u zemlji okovanoj pljačkom i korupcijom i nepotizmom, u zemlji u raljama tajkuna i tajkunluka, tamo gdje vlada voluntarizam, improvizacija, blef i prevara.

ODGOVORITE
Name

j'el to ovaj? Rublje je valjda Bajino

07.03.2015 22:28

Predsjednik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Mirko Blagojević već drugi put tužen je za klevetu, a ovoga puta u sukobu je sa SDS-ovcem Dušanom Stojičićem. Blagojevića je za klevetu prije Stojičića tužio i dojučerašnji partijski kolega, predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica, i to je bio prvi slučaj tužbe za klevetu među političarima. - Pripremno ročište po tužbi Dušana Stojičića trebalo bi da se održi 3. juna. Tužio me je jer sam javno govorio o njegovim malverzacijama prilikom privatizacije preduzeća u Tesliću - rekao je Blagojević. - Rekao sam da se Stojičić udao u Teslić i da je pomogao svome puncu da u tom gradu kupi državno preduzeće, za šta imam i argumente - dodaje. Dušan Stojičić nije htio da komentariše tužbu protiv Blagojevića, uz obrazloženje da ne želi da o tome govori u medijima. Još 2003. godine Blagojevića su za klevetu tužili Milanko Mihajlica, Slavko Boljanović i Radenko Ristić zbog "nezakonite povrede ugleda, časti i ljudskog dostojanstva". On je tada izjavio da se njih trojica "mogu kupiti i na taj način promijeniti svoja politička uvjerenja", a za Mihajlicu je rekao da je "politički kokošar koji bi i jaje ispod kvočke ukrao". - Mihajlica neće da povuče tužbu, iako su je druga dvojica povukla, a neće ni da se vrati u SRS "Dr Vojislav Šešelj", kao što smo mu nudili. Ufur'o se dečko, glumi - kaže Blagojević. Koalicije Mirko Blagojević rekao je da već razmišljaju o koalicijama kako bi ojačali svoje redove na sljedećim izborima, ali da ne znaju s kim će. - Sadašnja opozicija, sa Milankom Mihajlicom na čelu, karikaturalna je za političku scenu RS. Svi bi se oni ujedinili sa strancima, samo da sruše Milorada Dodika sa vlasti - rekao je Blagojević.

ODGOVORITE