Nariškin: Političari ne poznaju geografiju

Političari, koji navode da je Rusija izolovana, kao da ne znaju mnogo iz geografije, izjavio je predsjednik ruske Dume Sergej Nariškin.

Svijet 05.03.2015 | 08:51
Nariškin: Političari ne poznaju geografiju

"Jednostavno je nemoguće izolovati rusku ekonomiju, kao što to tvorci krize govore i potom hrabro tvrde da su `izolovali Rusiju`", rekao je Nariškin za rusku televizijsku stanicu "Rosija 24".

Prema njegovim riječima, tvorci krize imaju probleme sa geografijom i smatraju da je su svijet SAD i grupa njihovih satelitskih država, mada je stvarnost daleko od toga.

On je podsjetio da sam grupa BRIKS /Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika/ čine 42 odsto globalnog stanovništva i 27 odsto svjetske ekonomije.

Nešto ranije je američki predsjednik Barak Obama izjavio da je Rusija izolovana i da je njena ekonomija u teškom stanju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

SSSS

05.03.2015 08:09

SAD GUBI KONTROLU U SVETU PA NAMEĆE RATOVE ŠIROM SVETA KAKO BI ZAMAZALA SVOJE PROBLEME UVODEĆI I EU U TAJ PROBLEM ALI KADA DOĐE VREME NAPLATE BIT ĆE KASNO ZA EU.

ODGOVORITE
Name

Glavna sestra

05.03.2015 13:46

Ko izoluje teritoriju koja se proteže kroz 11 vremenskih zona, svaka mu čast.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.03.2015 17:48

Nanjeli su oni više štete svojim "sankcijama" sebi nego Rusiji. Cjela zapadna industrija je u padu ali i dalje pokušavaju glavom kroz zid. Zaboravili su da je kineski predsjednik izjavio da će ukoliko bude potrebno pomoći Rusiji... Mislim da je ovo prelomni period da i bi Ukrajina mogla nestati kao "kolateralna šteta"

ODGOVORITE