Džekovih Top 5 golova za Siti od ukupno 50!

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je 50 golova za Mančester siti, od kojih je izdvojio pet njemu najdražih. Pogledajte ih.

Fudbal 06.03.2015 | 17:20
Džekovih Top 5 golova za Siti od ukupno 50!

Prošle nedjelje, "Dijamant" je pogodio mrežu Liverpula u porazu "građana" od 2:1, ali je to bio njegov jubilarni 50. gol u nebeskoplavom dresu Sitija.

U razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju, Džeko je izdvojio pet golova koji su njemu najdraži.

Gol protiv Totenhema (5:1) na "Vajt Hart Lejnu" 28. avgusta 2011. godine kada je pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa lijevom nogom sa nekih 18 metara.

"To je bio jedan od onih dana kada sve ulazi", sa osmijehom je prokomentarisao Džeko.

Drugi, njemu najdraži pogodak bio je protiv gradskog rivala Mančester junajteda (6:1) 23. oktobra 2011. godine. Džeko je bio strijelac za 4:1.

"Kada zatreseš mrežu bilo kome si presrećan, a kamoli kad postigneš gol Junajtedu. Bio sam jako srećan zbog navijača".

Treći gol na Džekinoj listi bio je pogodak Njukaslu u "petardi" (5:0) od prije desetak dana.

"David Silva je sjajno asistirao, nije mi bilo previše teško".

Protiv Hal sitija (4:2) u gostima 27. septembra 2014. godine je Džekin četvrti pogodak koji je izdvojio jer je opet riječ o udarcu izvan kaznenog prostora.

"Volim ovaj gol jer je to bila važna pobjeda, a i bio mi je prvi ove sezone. Pokazao sam da mogu zatresti mrežu izvan šesenaesterca, što navijači ne očekuju".

Ali, naravno, kao najdraži je posebno apostrofirao pogodak protiv Kvins Park Rendžersa (2:1) u meču koji je donio titulu "građanima" 13. maja 2012. godine.

"Taj dan neću nikad zaboraviti, bilo je nevjerovatno, nešto što se dogodi jednom u životu. Dao sam gol za izjednačenje, a ostalo je istorija".

Komentari / 0

Ostavite komentar