Srpska ne može do IPA za reforme

Zakonska rješenja sadržana u zakonima koji će sutra biti upućeni u Narodnu skupštinu RS nisu takve prirode da bi mogla biti iskorištena sredstva namijenjena iz nove EU inicijative, rečeno je danas iz Biroa Vlade Republike Srpske.

Republika Srpska 03.03.2015 | 20:48
Srpska ne može do IPA za reforme

Na pitanje da li Vlada računa na sredstva predviđena tom inicijativom odgovoreno je da sredstva iz Instrumenta pretpristupne pomoći ne mogu biti iskorištena za te namjene.

"Takođe, kada govorimo o korištenju sredstava IPA, onda je neophodno imati u vidu da je Evropska komisija tokom 2014. usvojila finansijske regulative kojima su definisani sadržaj i način primjene IPA II, te da još nije potpisan okvirni sporazum između BiH i Evropske komisije o aranžmanima za provođenje finansijske pomoći Unije BiH u okviru IPA II", rečeno je u Vladi.

Istakli su da Vlada smatra da osnovnu hipotezu za preuzimanje obaveza iz budućeg okvirnog sporazuma predstavlja usvajanje mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija u BiH.

"To treba da bude u skladu sa rješenjima i principima dogovorenim 2013. godine, koji su potvrđeni od strane Vlade RS i Narodne skupštine RS", rečeno je u Birou.

Iz Delegacije EU su ranije odgovorili da EU pozdravlja reformske zakone koje je Vlada Srpske uputila u skupštinsku proceduru, ali da za povlačenje sredstava iz EU inicijative treba reforme uskladiti sa svim nivoima vlasti.


(Nezavisne)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ja

03.03.2015 20:11

Eto nam poruke. Mogu pare ali samo Bih._ nece Evropa da podrži naš srpski entitet. Žalosno ali istinito.

ODGOVORITE
Name

auslender

04.03.2015 05:55

Što prije shvatimo da je BiH država a RS entitet tj. dio države prije ćemo i napredovati. Pa i Rusi traže garancije od BiH za sve kredite koje hoće dati RS. Pogotovo jer je RS prodala sve što se moglo prodati šta to RS još nije prodala ili založila.

Name

Јуре

03.03.2015 20:59

Ја;pa nisi ni ti podrzao Evropu

ODGOVORITE
Name

Julio

03.03.2015 21:16

Dao si jak odgovor,pa naravno da pare mogu doci samo BiH, ko u Evropi zna za Srpsku, pa sve sto dolazi, dolazi za BiH, Sarajevo, sve ide preko Sarajeva.

ODGOVORITE
Name

borac bl

03.03.2015 22:03

Francuska, Njemacka, Austrija.

Name

dejan.bl

04.03.2015 00:31

Samo polako. Evropa je uvidela sta nosi Islam. Ne zele cisto islamsku drzavu u srcu Evrope ali to moraju nekako upakovati ,nas sastavise da se cimamo sa Vama i tako nastade BiH... Zalosno je sto svi idu napred , islamisti unazad a najgore sto nas vuku sa sobom... Zivela nasa Republika Srpska !!!

Name

Torabi

04.03.2015 14:07

Dejo brate, poselamiše te sa Kosova. Da je Europi problem Islam europskih naroda nikad ne bi podrzali stvaranje Kosova.

Name

Suzuki

03.03.2015 21:33

Julio,tacno tako da u Evropi svi znaju samo za drzavu Bosnu i Hercegovinu a ne entitete,kao sto svi znaju za Svicarsku a ne entitete.

ODGOVORITE