Nurkić: Igraću kad-tad u Partizanu!

Reprezentativac BiH, koji nastupa za Denver, kaže da Partizan ima najbolju publiku na Balkanu i šire i da se nada da će jednom zaigrati za crno-bele pred tim navijačima.

Košarka 03.03.2015 | 08:00
Nurkić: Igraću kad-tad u Partizanu!

Jusuf Nurkić ove sezone grčevito se bori za minute u NBA ligi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine letos je izabran kao 16. "pik" na draftu od strane Čikaga, ali je odmah trejdovan u Denver.

Ove sezone u Nagitsima u proseku beleži 7,2 poena i 6,7 skokova po meču.

Nurkić, koji je pre odlaska u NBA nastupao za Zadar, a sa Cedevitom osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske, priznao je da Partizan ima daleko najbolje navijače na ovim prostorima.

"Pratim Partizan koji prolazi kroz težak period i to odavno nije više samo sport. Međutim, uz publiku kakvu Partizan ima teško je propasti i siguran sam da će uskoro biti onaj stari. Mislim da bi samo zbog navijača trebalo da bude pozvan u Evroligu, jer verujem da je to najbolja publika na Balkanu i šire. I kada sam sa Cedevitom pobedio prošle godine u polufinalu ABA lige očekivao sam da će Partizan igrati u Evroligi", rekao je Nurkić za "Blic".

On je dodao da veruje da će jednog dana obući dres kluba iz Humske.

"Verujem da ću jednog dana doći u Partizan, ali pre toga sam siguran da ću se vratiti i u Zadar i to u najboljim godinama, jer je to moj klub i dao mi je najviše. Obećao sam im to. Nestrpljivo čekam taj dan, jer bez njih, bez grada i ljudi u njemu moja karijera ne bi bila ovakva. Ali isto tako jednog dana ću doći i u Partizan, bar zbog Grobara", rekao je centar Denvera.

Komentari / 0

Ostavite komentar