PL BiH: Jedina želja Zvorničana - opstanak!

Fudbalska groznica, polako počinje da trese grad na Drini. Na početku operacije “opstanak”, Drina će u prvom kolu nastavka prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dočekati ekipu Veleža iz Mostara.

Fudbal 27.02.2015 | 17:00
PL BiH: Jedina želja Zvorničana - opstanak!

U taboru Zvorničana, ovaj susret je označen kao jedan od najvažnijih u drugom dijelu prvenstva i koji bi mogao da trasira dalji put u preostalim utakmicama. Drina je znatno izmjenila sastav, jer su u zimskom prelazanom roku, ekipu napustila devetorica igrača, ali su zato stigla sedmorica novih, kvalitetnih i iskusnih prvoligaških fudbalera.

U toku priprema za nastavak prvenstva, Drina je odigrala osam utakmica od kojih je šest dobila a dva puta igrala nerješeno. Postignuto je 14 a primljen je samo jedan gol.

Drina će protiv Veleža nastupiti u kompletnom sastavu, izuzev što će nedostajati ofanzivni desni bek Boban Đerić. On izdržava kaznu zbog tri žuta kartona. U jesenjem dijelu prvenstva u Mostaru, on je bio najbolje ocjenjeni igrač Drine.

- Veoma mi je žao što neću moći pomoći drugovima u ovako značajnom meču. Mislim da imamo realne šanse da dobijemo ovu utakmicu i od starta nastavka prvenstva krenemo uzlaznom linijom. Ekipa je pokazala u pripremnim utakmicama da je jača u odnosu na jesenji dio prvenstva, posebno u odbrambenim linijama, ali i u napadu, jer smo u Nenadu Nedeljkoviću i Momčilu Mrkaiću, dobili ubojite napadače. Pozivan naše vjerne navijače da u subotu dođu na stadion i pomognu nam da osvojimo prve bodove u proljećnjem dijelu prvenstva, rekao je Đerić.

Ovaj mladi fudbaler je ponikao u redovima Drine, a jedno vrijeme je igrao za ekipu Leotara iz Trebinja.

Komentari / 0

Ostavite komentar