Skretanje pažnje sa zločina OVK

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbjednost Momir Stojanović rekao je danas da je upoznat o tome da je za njim raspisana "crvena" Interpolova potjernica zbog navodnih zločina nad albanskim civilima na Kosovu, dodavši da se nada da će država Srbija reagovati.

Srbija 25.02.2015 | 15:07
Skretanje pažnje sa zločina OVK

Stojanović, koji je 1999. godine bio načelnik bezbjednosti Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, ocijenio je da raspisivanje potjernice za njim ima svrhu da se zaplaši srpski narod na Kosovu i da je povezan sa odlukom UN o formiranju suda za zločine takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/, prenose beogradski mediji.

"Osnovni sud u Đakovici, gde sam rođen, pokrenuo je krivičnu prijavu protiv 17 Srba, među kojima sam i ja. Uveren sam da će biti još takvih optužnica po gradovima na Kosovu s ciljem da se ublaže efekti formiranji tog suda", upozorio je Stojanović.

On je ocijenio da je neprimjerno da Opštinski sud rasipisuje "crvenu" potjernicu i poručio da je ponosan na sve što je radio i da nema namjeru da se stavlja u poziciju da se brani.

Interpol je raspisao potjernicu za Stojanovićem zbog, kako se tvrdi, počinjenih zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

СОС

25.02.2015 14:11

СТАНИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ СА ТИМ. ПРЕСТАНИТЕ ДА СЕ ПРАВДАТЕ ПРЕД СВИМ ТИМ БЕЛОСВЕТКИМ ХОКШТАПЛЕРИМА.

ODGOVORITE