NBA: Sramoćenje Rubija, promašaji Lovernja!

Šesnaest NBA timova zaigralo je minule noći, a na parketu su bila i neka nama vrlo dobro znana imena, koja su pred ovdašnjom publikom počinjali svoje karijere ili se baš tu po prvi put prikazali u velikom svetlu.

Košarka 24.02.2015 | 13:40
NBA: Sramoćenje Rubija, promašaji Lovernja!

Jedan od njih je i ljubimac navijača Partizana, francuski centar Žofri Lovernj, koji je nedavno potpisao za Denver, ali za razliku od svog prvog nastupa u kome je postigao osam poena, nije mu išlo u drugom: u porazu od Bruklina sa 82:110, Lovernj je šutirao 0/6, uključujući tu i dve promašene trojke, pa je meč završio bez poena, ali i sa devet skokova i po dve asistencije i "krađe" za 20 i po minuta na parketu. Nije se proslavio ni Jusuf Nurkić (šut 3/10, sedam poena, 10 skokova), dok su u pobedničkoj ekipi Netsa sedmorica košarkaša dostigla dvocifreni košgeterski učinak, a pritom za Bruklin nisu igrali ni Mirza Teletović ni Bojan Bogdanović.

Nikola Mirotić, koji bi sledećeg leta sa imenjacima Pekovićem i Vučevićem mogao da čini strašan trio crnogorske reprezentacije, ostavio je odličan učinak u pobedi Čikaga nad Milvokijem od 87:71 - imao je 16 poena i 14 skokova. Bulsi su ostvarili čak 62 skoka ukupno, a predvodio ih je rezervista Toni Snel sa 20 poena. Morao je neko da odmeni Derika Rouza, koji je šutirao 1/13...

I dok su "Pelikani" iz Nju Orleansa od -18 stigli do pobede nad Torontom (100:97), a San Antonio izgubio treći uzastopni put (90:81 od Jute) i to zahvaljujući činjenici da su igrači šampiona čak 22 puta izgubili loptu, zablistao je slovenački reprezentativac Goran Dragić. U svom drugom nastupu za Majami on je postigao 23 poena i imao 10 asistencija u pobedi nad Filadelfijom (119:108), što je lidera Hita, Dvejna Vejda, prilično oduševilo.

"Odradili smo dva treninga zajedno i odigrali jednu utakmicu otkako je došao. A već je skroz ukapirao naš napad i shvatio koji je način najbolji da bi sa ostatkom ekipe igrao brzu košarku. Biće on još bolji", uveren je Vejd.

Najveći deo naše pažnje ćemo, ipak, ovoga puta usmeriti na borbu Minesote i Hjustona. Tačnije, obrnutim redom, jer se igralo u Teksasu, gde su "rakete" pobedile sa 113:102.

Ni ovoga puta za Minesotu nije "debitovao" povratnik Kevin Garnet, njen član punih 12 sezona, ali i pre prvog nastupa (to bi trebalo da se desi u sredu) nema sumnje da će se ponašanje mladih članova trenutno najgore ekipe promeniti. O tome svedoče i reči trenera Fila Saundersa.

"Juče je jedan stariji igrač rekao mlađima 'Slušajte, kada KG uđe u svlačionicu, bolje bi bilo da vas ne zatekne sa mobilnim telefonima. Jer, ako vas zatekne, ima da lete pravo u WC šolju'. Garnet menja kulturu ponašanja mladih igrača. (Trener Bostona) Dok Rivers mi je to rekao. Imali su i oni veterane uz mlađe igrače, ali kada bi KG ušao - muzika bi se gasila, žamor bi prestajao. Sve bi postajalo - košarka".

A kada je o košarci reč, u Hjustonu igra neko ko kao da nije sa ove planete. Uzalud i solidna partija Nikole Pekovića (16 poena, 13 skokova, po dve blokade i "krađe"), uzalud i 30 poena Minesotinog novajlije, a verovatno i najboljeg novajlije u NBA ligi, Endrjua Viginsa (30 poena), uzalud i 21 poen Kevina Martina jer...

... Džejmsa Hardena skoro niko nije mogao da zaustavi. Za sada ćemo samo o tome da je ostvario "tripl dabl" učinak, sa 31 poenom, 11 skokova, 10 asistencija (a i četiri blokade), a kada prođemo kroz neke nama vrlo zanimljive video-detalje, videćete i delić Hardenovog šoua. Pa i potez koji će Minesotin Riki Rubio verovatno vrlo, vrlo dugo pamtiti.

Rezultati:
Majami - Filadelfija 119:108
Nju Orleans - Toronto 100:97
Čikago - Milvoki 87:71
Hjuston - Minesota 113:102
Denver - Bruklin 82:110
Feniks - Boston 110:115
Juta - San Antonio 90:81
LA Klipers - Memfis 87:90

Komentari / 0

Ostavite komentar