JSL: Prvo, pa muško - kiks Partizana, Uprava napolje!

Partizan nije uspeo da pobedi Voždovac (3:3) pred svojim navijačima u prvom kolu prolećnog dela Superlige.

Fudbal 22.02.2015 | 08:31
JSL: Prvo, pa muško - kiks Partizana, Uprava napolje!

Rekoše pre neki dan članovi uprave FK Partizan novinarima, doduše preko portparola Biljane Obradović, da trener Marko Nikolić i ekipa imaju punu podršku i da crno-beli dolaskom zimskih pojačanja ulaze jači u drugi deo sezone Jelen Superlige.

Da odgovaraju na pitanja i potpitanja predstavnika medija nisu bili spremni...

A, između ostalog, zanimalo nas je kako je to Partizan jači posle odlaska Danka Lazovića i Petra Škuletića, najefikasnijih igrača crno-belih prošle jeseni.

I fudbalskim analfabetama je bilo jasno da će "parni valjak" oslabljen, bez glavnih poluga, u bitku za titulu. U subotu, na premijeri "novog" Partizana u prolećnom delu Superlige, ova teza dobila je i potvrdu.

Partizan - Voždovac 3:3 (1:1)!
/Ninković 14, B.Ilić 49, Stanimirović 85. autogol - Škerjanc 26, Odita 73, Stanimirović 78/

Ne nisu crno-beli izgubili dva boda, već su osvojili jedan, jer su "zmajevi" do 85. minuta bili pred pobedom.

Godinama su se navijači Partizana protivili prethodnoj upravi. Poslednjih sezona praktično se na svakom meču u Humskoj moglo čuti "uprava napolje", a ta tradicija je nastavljena i protiv Voždovca.

Ni 30 sekundi nije proteklo od početka utakmice (što vrlo lako može da bude i novi svetski rekord u ovoj oblasti), a Grobari su počeli da teraju nove čelnike, kojima je duel sa Voždovčanima bio prvi od kada su preuzeli klub.

Loše početak!

Situacija je još dramatičnija kada se zna da se posle utakmice 16. kola stadion orio od skandiranja protiv uprave. Partizan je već na prvom stepeniku ka titulu prvaka počeo da posrće i sva je prilika da će posle ponedeljka, kada Crvena zvezda igrao protiv davljenika Radničkog u Nišu, imati samo četiri boda prednosti.

Odgovornost je definitivno i na stručnom štabu.

Očekivali su se problemi u napadu, ali ne i u odbrani, koja je dovođenjem Ivana Bandalovskog i Gregora Balažica zaista pojačana ove zime. Bugarin je igrao protiv Voždovca, dok Slovenac još nije spreman.

"Crno-beli" su primili tri gola, svaki posle grešaka u zadnjoj liniji. Boljke ispoljene na početku priprema, ponovo su karakterisale igru lidera Superlige. Ako opravdanje za brojne promašaje Nikole Ninkovića i Nemanje Kojića može da bude činjenica da su najbolji strelac i asistent napustili klub, onda za loše stanje u defanzivi nema izgovora.

Partizan je na utakmici sa Vodžovcem vodi Zvonko Varga, jer Marko Nikolić zbog suspenzije nema pravo da sedi na klupi "valjka" prva tri meča u drugom delu sezone.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nesa

22.02.2015 09:10

Imam utisak da je ovo namerno uradjeno od strane nove uprave.Receno je novoj upravi da sve ucini kako bi oslabila FK. Partizan. FK.Zvezda mopra biti prva.

ODGOVORITE
Name

grobar

22.02.2015 11:22

Mo's mislit'.

ODGOVORITE