Jelena: Što nisam gluplja na terenu?!

Jelena Janković kaže da posle ozbiljnih problema sa leđima kreće "od nule", da se na terenu sada oseća kao da je "pala sa Marsa", ali da je pozitivna i zdrava, što je najvažnije.

Tenis 20.02.2015 | 16:00
Jelena: Što nisam gluplja na terenu?!

Jeleni Janković baš ne ide ove sezone. Nastupala je na tri turnira, a učinak je baš mršav - prvo kolo (Brizbejn), prvo kolo (Australijan Open), drugo kolo (Dubai). Zaista mizerno za tenisku koja je bila prva na svetu, a prošle sezone osma.

Ali slabi rezultati nisu slučajnost, stigli su kao posledica višemesečnih problema sa leđima i dugog i napornog oporavka tokom kojeg je srpska teniserka bila lišena svih aktivnosti.

"Povreda leđa me je uništila. Morala sam da krenem od nule. Dva meseca, otkako sam prekinula sezonu, nisam trenirala, a i pre toga sam igrala bez treninga. Bar tri meseca bez adekvatnog rada, to je dug period. Za pet meseci sam odigrala tri, četiri duela, što je veoma malo. Nedostatak mečeva je sada moj najveći problem. Moram što pre da uđem u takmičarski ritam. Da moja igra ide tečnije, lakše", izjavila je za "Sportski žurnal" Jelena.

Uprkos svemu, Jelena ističe da je najvažnije da je sada zdrava, da se bolje oseća i da brzo očekuje povratak u formu.

"Nisam daleko od povratka u formu, nedostaju mi sitnice da proigram. Nekoliko pobeda, ali ni to nije lako. U pet meseci sam imala tri-četiri meča, a ranije po 20 ili više. Imala sam 50 pobeda kada sam oborila rekord Kris Evert. To pravi veliku razliku, na terenu se osećam kao da sam pala sa Marsa. Noge se spetljaju, ne nameštam se dobro. Ne znam šta pre da uradim. Ali i dalje sam pozitivna i glavno je da sam zdrava".

U svom stilu dodala je da bi joj bilo mnogo lakše kada bi "isključila mozak na terenu".

"Trebalo bi da na terenu budem mnogo gluplja, jer mi u glavi radi 300 na sat. Zbunim samu sebe. Mnogo komplikujem, analiziram i to me sputava. Nemam automatizam i mnogo srljam. Ne namestim se pravilno na loptu. Umesto dobrog rešenja, odigram nešto savim peto", objasnila je Džej Džej.

Najviše je nervira što je izgubila svoje najjače "oružje".

"Imala sam najbolju bekhend paralelu na svetu. Mogla sam 30 lopti zaredom da pogodim u ćošak. A sada ograda, aut, mreža, semafor, ali nijedna u ćošak. Međutim, moram da ostanem pozitivna, da radim i da, ako krene, igram sve više turnira i tako vraćam samopouzdanje. Sve ide sa mečevima. Nije isto trenirati i udarati bez odgovornosti".

Nekada najbolja teniserka sveta nema ni kondicionog trenera ni fizioterapeuta. Na turnire putuje sa bratom Markom i sparing partnerom Goranom Tošićem.

"Ne treba mi niko osim njih jer radim prema svom programu koji imam već godinama", objasnila je Džej Džej i dodala da će pred turnir u Indijan Velsu obnoviti, bar na kratko, saradnju sa američkim stručnjakom Čipom Bruksom, sa kojim je radila pre pet godina, kada je na tom turniru osvojila poslednju veću titulu.

Jelena, koja je smršala šest kilograma u poslednje vreme, sa osmehom na licu priznala je da je razmišljala i tome šta bi mogla da radi u životu, nakon što se plašila da joj je teniska karijera gotova.

"Toliko sam jela da sam razmišljala da bih mogla da postanem kuvarica", duhovito je odgovorila Jankovićeva.

Srpska teniserka priznala je da je veliku borbu vodila sa kilogramima.

"Bila sam se baš zaokružila i brat me je zafrkavao da sam najdeblja teniserka. Bio je u pravu, jer sam to videla po stvarima. Sve je pucalo na meni. Imala sam šest kilograma više. Nisam ništa mogla da radim, nikakve terapije mi nisu pomagale, samo sam jela. Hrana mi je bila lek. To je kao na filmu kada vidite one devojke posle raskida veze kako jedu samo čokoladu. Tako sam i ja. Sve mi se skupilo - i raskid i povreda, nije mi bilo lako da to prevaziđem", otkrila je Jelena, koja je pred kraj prošle godine prekinula šestogodišnju vezu sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

20.02.2015 16:23

Jelena ja te Volim!!!

ODGOVORITE