Kritika zbog ćutanja o srpskim žrtvama

Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji kritikovalo je državnike Srbije i medije zbog ćutanja o srpskim žrtvama, podsjećajući da ni poslije 17 godina nije razriješen nijedan zločin nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Srbija 19.02.2015 | 12:44
Kritika zbog ćutanja o srpskim žrtvama

U otvorenom pismu svim državnicima Srbije od 1998. godine pa do danas i srpskim medijima, ovo udruženje napominje da "za pravdom vapi 2.500 srpskih duša".

Udruženje podsjeća da su porodice žrtava Hrvata, muslimana i Albanaca imale ogromnu medijsku podršku u Srbiji i da se danonoćno izvještavalo o Srebrenici, Vukovaru, "opsadi Sarajeva", Markalama, Račku, Batajnici, Perućcu, Petrovom Selu...

Porodice srpskih žrtava pitaju "šta i ko je zaustavio iscrpno i kontinuirano izvještavanje o masovnoj grobnici u Žilivodama, gdje su spaljene kosti ubijenih Srba da se ne bi došlo do istine i pravde i zločinaca?"

Ovo udruženje konstantuje da nisu bile interesantne masovne grobnice sa srpskim žrtvama na Dragodanu 1, 2 i 3 u Prištini, Radonjičkom jezeru, Likovcu, Lapušniku, Volujku, Klečki, Suvoj reci, Piskotama.

Udruženje ističe da će se njihove porodice do posljednjeg daha boriti za istinu i pravdu za svoje srpske žrtve.

"Naša poruka državnicima i medijima koji nisu hteli iz bilo kog razloga da stanu iza srpske tragedije i žrtava glasi: Neka su vam na savesti i duši", stoji u saopštenju ovog udruženja.

Udruženje postavlja pitanje "da li je je pravedno da samo srpski generali budu u Hagu, zašto se ćuti o slovenačkim, hrvatskim, muslimanskim i albanskim "škorpionima", koji "postadoše premijeri i ministri".

"Da li je pravedno da preko kostiju ubijenih Srba neko gradi svoje karijere i uvećava svoje tiraže?", pitaju iz ovog udruženja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejan.bl

19.02.2015 14:16

Proslo je 2o godina od kraja rata a o Srpskim zrtvama u BiH se cuti. Bitno je da su sve Srpsko vojno i politicko rukovodstvo optuzili i osudili. Ja se slazem da je bilo zlocina ali po njihovom, cinila ih je samo jedna strana - Srpska, naravno. Zato me ne cudi sto se to desava na KiM. Bitno je da Vukcevic i Vekaric hapse Srbe

ODGOVORITE