Meša: Niko neće biti zapostavljen!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, zasukao je rukave i prihvatio se posla, kojeg ima mnogo, iako su utakmice Zmajeva na rasporedu tek krajem narednog mjeseca.

Fudbal 18.02.2015 | 11:20
Meša: Niko neće biti zapostavljen!

Baždarević sa svojim saradnicima obilazi reprezentativce, razgovara sa njima, prati njihove nastupe, pa i treninge.

"Posla ima mnogo, svaki vikend sam na putu. Pratim nastupe klubova u kojima igraju naši reprezentativci, pa čak i treninge. Razgovarao sam s mnogim reprezentativcima i uočio sam da imaju veliku želju vratiti se na pobjedničke staze", kaže Baždarević.

Bosanskohercegovačku sportsku javnost, pa i samog selektora brine loša forma i slaba minutaža mnogobrojnih reprezentativaca, no Baždarević je uvjeren da će to sve doći na svoje do susreta sa Andorom i Austrijom.

"Istina je da ima igrača koji imaju malu minutažu i koji nisu u formi, no vjerujem da će se to uskoro promijeniti. Imamo i par povrijeđenih igrača, čiji nastupi su nam od ogromnog značaja. Nadam se da će biti spremni. Svi zajedno moramo pomoći onima koji imaju problema u svojim klubovima. Trudim se, razgovaram sa svima, hrabrim ih i siguran sam da će se nametnuti u svojim klubovima", govori Baždarević i dodaje.

"Želim da svi igraju u svojim klubovima, da me svojim nastupima natjeraju da ih pozovem. Moramo proširiti spisak, obratiti pažnju i na naše igrače u inostranstvu, ali i u domaćem prvenstvu. Premijer liga se diže iz dana u dan, ali to mora biti jedan proces. Pratiću sa saradnicima igrače iz domaćih klubova i to svake sedmice. Ne želim da se bilo koji bh. igrač, dolazio iz inostranstva ili iz Premijer lige, osjeća zapostavljeno. Rekao sam i ranije i opet ću ponoviti, niko nije otpisan i pratiću formu svakog našeg igrača".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRB-IN

18.02.2015 11:30

Ja i bosnjacki zlocinci, poput Orica, Ganica, Dudakovica, Izetbegovica, Beslagica i hiljade drugih, nikada necemo imati isto bilo sta, pa tako ni istu fudbalsku reprezentaciju. Navijati za Bosnu je isto kao navijati za Nasera dok kolje Srbe u okolini Srebrenice.

ODGOVORITE