Ćurčić: Zovem Pešića i Škuletića za napad!

Selektor Srbije Radovan Ćurčić izjavio je da su Aleksandar Pešić i Petat Škuletić blizu dresa nacionalnog tima.

Fudbal 18.02.2015 | 08:40
Ćurčić: Zovem Pešića i Škuletića za napad!

Ćurčić je bio u Briselu gde je gledao Aleksandra Mitrovića protiv Mehelena našeg Aleksandra Jankovića.

On je za „Večernje novosti“ izjavio da je najbolji napadač JSL i doskorašnji igrač Partizana Petar Škuletić u konkurenciji za sastav za meč sa Portugalom.

„Aleksandar Pešić je ponovo dao gol za Tuluz, igra u veoma zahtevnoj ligi i sada samo treba videti kada je pravi trenutak za njega i reprezentaciju da se pojavi na spisku. Isto važi i za Petra Škuletića, sačekaćemo da ga vidimo u dresu Lokomotive, planiram, dakle, i put u Rusiju“, rekao je Ćurčić.

On je potom prokomentarisao i meč Anderlehta i Mehelena koji je gledao.

„Zadovoljan sam viđenim, ne samo zbog postignutog gola nego kompletnim učinkom Mitrovića.A uverio sam se i u trenutne mogućnosti Ivana Obradovića i Miloša Kosanovića. Ako me pitate za mišljenje, ono je pozitivno.Videćemo, sve gledamo, sve merimo, ima do marta još mnogo utakmica, vremena...“, dodao je selektor.

Jedan od osnovnih zadata stručnog štaba biće da se defanzivac Borusije Neven Subotić vrati u reprezentaciju.

„Razgovor je lek za sve. A koliko je zaista realno da se Subotić vrati, pokazaće vreme. Sve, dakle, poštujem, ali u reprezentaciji želim igrače koji će glavom biti sto odsto prisutni. I to u službi tima, jer samo tim nas može odvesti na Evropsko prvenstvo. Jeste, imamo pojedince koji igraju u najboljim evropskim klubovima, ali u reprezentaciji moraju biti kao musketari. Radi se o velikim profesionalcima, igračima gladnih dobrih rezultata sa reprezentacijom i kroz razgovor sa mnogima uverio sam sam se koliko im je stalo do zajedničkog uspeha. Meni je samo važno da svi budu zdravi i spremni za naredno okupljanje“, zaključio je Ćurčić za „Večernje novosti“.

Reprezentacija Srbije gostuje portugalu 29. marta u kvalifikacijama za EURO 2016.

Komentari / 0

Ostavite komentar