Brajant još neće u penziju!

Veteran Lejkersa nije spreman da "okači patike o klin", premda su ga povrede naterale da ovu i prethodne dve sezone završi pre vremena.

Košarka 17.02.2015 | 10:40
Brajant još neće u penziju!

Iako je 17. put u karijeri (od mogućih 18) bio izabran za člana startne petorke Zapada, Kobi Brajant nije mogao da dođe u Njujork i uveliča tradicionalni spektakl, na mestu gde je 1998. godine debitovao u Ol star meču i "izmerio" se sa Majklom Džordanom na vrhuncu njegove moći.

Bek Los Anđeles Lejkersa prošlog meseca je operisao rame i započeo višemesečni proces rehabilitacije.

Po "redu vožnje" koji su objavili lekari, trebalo bi da bude spreman za početak sledeće sezone, ali trenutno ni sam Brajant nije siguran da li će biti fizički sposoban da odradi poslednju godinu ugovora, "tešku" čak 25 miliona dolara.

"Ne znam da li ću moći, ali želim da saznam. Uradiću ono što uvek radim - razložiću stvar na najsitnije detalje i početi da idem ka cilju korak po korak. Neću da pravim dugoročne planove", rekao je Kobi u intervjuu koji će "NBA TV" emitovati u ponedeljak uveče.

Vlasnik pet šampionskih prstenova nije uspeo da privede kraju poslednje tri sezone, uključujući ovu. Aprila 2013. pokidao je Ahilovu tetivu, a decembra iste godine doživeo frakturu kolena.

Ipak, ni posle treće ozbiljne operacije u poslednjih 20 meseci, nije spreman da "odsvira kraj".

"Pre mnogo godina sam mislio da su (San Antonio) Spursi odigrali svoje, ali oni i dalje pobeđuju i osvajaju titule. Ne mogu da kažem da je mojoj eri došao kraj, jer sam tako mislio da se završila njihova era, pa se pokazalo da nije. Nadam se da mogu ponovo da se 'rodim', slično njima".

Lejkersi su ove sezone i sa Kobijem Brajantom u punom pogonu (22,3 poena, 5,7 skokova i 5,6 asistencija po utakmici) beležili loše rezultate, ali se nadaju da će tokom letnjeg prelaznog roka ugrabiti neke od kvalitetnih slobodnih agenata.

Komentari / 0

Ostavite komentar