Zvezda, ipak, ne može da otjera Mijailovića!

Crvena zvezda je saopštila da je na štetu igrača raskinut ugovor sa nekadašnjim kapitenom Nikolom Mijailovićem, ali Večernje Novosti prenose da to nije moguće.

Fudbal 16.02.2015 | 23:20
Zvezda, ipak, ne može da otjera Mijailovića!

Prema članu 64 Pravilnika o registraciji i statusu igrača stoji da “raskid ugovora iz opravdanih razloga ugovorene strane mogu tražiti u bilo koje vreme takmičarske sezone od nadležnog organa” – nadležni organ je samo Arbitražni sud, tvrdi predsednik Sindikata fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica.

Crvena zvezda je u petak na svom sajtu postavila vest da je jednostrano raskinula ugovor sa Nikolom Mijailovićem na štetu igrača.

"Niti igrač može jednostrano da raskine ugovor, niti to propisi omogućavaju klubu. Mijailović je kao naš član preko advokata Vladimira Bojovića podneo žalbu Disciplinskoj komisiji apelujući na brojne nepravilnosti u toku vođenja postupka. Klub je to, naravno, odbio, ali ćemo videti šta o svemu tome kaže Disciplinska komisija FSS. Jer, ako postoje propusti, disciplinci Saveza će oboriti tu odluku kluba", ističe Poledica za Novosti.

Advokat Vladimir Bojović tvrdi da je ceo postupak koji je Zvezda sprovela prema Mijailoviću najblaže čudan i da bi kao teški izuzetak mogao da dobije epilog na Disciplinskoj komisiji FSS umesto na Arbitražnom sudu.

"Vođena su dva postupka, zbog sukoba sa Bosančićem i zbog pisanja anonimnih pisama protiv Zvezda Terzića. I treba reći da je Nikola usled nedostatka dokaza od Disciplinske komisije kluba oslobođen optužbe za pisanje pisma. Zvezda je vodila slučaj na osnovu krivičnog, obligacionog i sportskog prava, uz višestruke nepravilnosti u samom vođenju procesa, na šta smo se mi žalili. Videćemo šta će disciplinci u Savezu reći. Međutim, Mijailovićev slučaj ne spada u kategoriju drakonskih kršenja ugovornih odredbi da bi se zbog brzine roka odluka donosila na Disciplinskoj komisiji FSS. To bi bio presedan jer suštinski, svi postupci, sem, kako rekoh, jasnih kršenja ugovornih odredbi, morali bi epilog da dobiju na Arbitražnom sudu", objasnio je Bojović.

Član Disciplinske komisije FSS Milan Mladenović potvrdio je da je tek u petak dobio odluku Crvene zvezde.

"Nisam imao vremena da pogledam predmet, ali je on na dnevnom redu već u četvrtak 19. februara. Mi možemo ili da potvrdimo ili da poništimo odluku kluba", istakao je Mladenović.

Tridesetdvogodišnji defanzivac nosio je dres crveno-belih od 2013. godine, pošto je prethodno bio član Zvezde i 2008, kada je stigao iz ruskog Amkara iz Perma, da bi kasnije bio deo šampionske ekipe, koja je prekinula dominaciju večitog rivala Partizana.

Takođe, zajedno sa Nejcom Pečnikom i Milošem Ninkovićem bio je zaslužan za popravljanje stanja u najtrofejnijem srpskom klubu, a spomenuti trojac neretko je izdvajao novac za mlađe saigrače, kao i za, između ostalog, renoviranje svlačionica na Marakani.

Komentari / 0

Ostavite komentar