Ništa od "velike koalicije" sa SNSD-om

Vlada Republike Srpske opstaje na vlasti samo zahvaljujući stalnim zaduživanjima, kojima gasi socijalne požare. Zbog toga živimo u vremenu kada se mjeri samo period „preživljavanja“ Vlade, rekao je u emisiji „Puls“ BN TV potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Republika Srpska 12.02.2015 | 23:00
Ništa od "velike koalicije" sa SNSD-om

Govoreći o spekulacijama da će SDS nakon kraha aktuelne Vlade Srpske ući u takozvanu veliku koaliciju sa SNSD-om, na nivou Srpske, Šarović kaže da ta tema nikada nije bila na stranačkom dnevnom redu, te da je takav scenario realno nemoguć.

„Mislim da niko pametan trenutno ne bi ušao u ovakvu vladu i ovakav odnos. Zato što mislim da je u delikatnoj i dramatično teškoj situaciji izvršna vlast u Republici Srpskoj i to će pokazati naredni mjeseci. Lično, volio bih da se taj crni scenario ne ostvari, ali mislim da mnogo toga ukazuje da će teško ‘preživjeti’ ovu godinu“, smatra Šarović.

Rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske o Usaglašenoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu BiH, prema Šaroviću, predstavlja samo jeftinu političku predstavu SNSD-a.

„Za mene je to, na neki način, bila nepotrebna predstava. Mi živimo iz sedmice u sedmicu predstavljajući određene slučajeve, predstave, zabavljajući narod i skrećemo pažnju sa nekih važnijih pitanja i tema“, dodaje Šarović

Šarović smatra da je potvrđivanjem Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH načinjen ključni korak ka potpunom formiranju vlasti na nivou BiH, te da pokušaji opstrukcije tog procesa pretstavljaju nedoljednost SNSD i DNS-a.

“Oni su devet godina bili u vlasti i sa tim Bošnjacima i sa tim Hrvatima, i sa gospodinom Džaferovićem su sarađivali sve ove godine, a od 18 ili 19 godina koliko funkcionišu zajedničke institucije, oni su sa njima bili preko 13 godina. Zašto neka pitanja nisu postavili i u tom vremenu”, kaže potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović tvrdi da Savez za promjene u vlast na nivou BiH ulazi sa željom da novim političim procesima BiH pokrene naprijed, a građanima život učini boljim.

(BN TV)

Komentari / 40

Ostavite komentar
Name

zox

12.02.2015 22:03

Pravi gospodin on je treba obiti kandidat za predsjednika i baja bi popusio sigurno

ODGOVORITE
Name

aco

13.02.2015 14:44

Po čemu ti je Mirko promjena i gospodin? Da se podsjetimo malo na vrijeme kada je bio predsjednik. Može! Teško da bi sa cjelokupnog prostora BiH mogli naći jednu valjanu politčku garnituru. Nažalost, ako ovako ne budemo razabirali nećemo nikada izaći iz začaranog kruga.

Name

oldtimer

13.02.2015 21:22

Najveca sreca za RS, a pogotovo za SDS jeste sto je Baja prije godinu i 3 mjeseca izbacio SDS iz "platforme o zajednickom djelovanju" (citaj zajednickoj podjeli fotelja). Danas bi Baja bio jos jaci, a ovi "iskusni" bi mu drzali svijecu dok on arci nase pare...

Name

Željko

12.02.2015 22:09

Držim te za reč!!!

ODGOVORITE
Name

komedija

12.02.2015 22:10

Hahahhaa novi ministar.Stvarno prave promjene.hahahah

ODGOVORITE
Name

Tucic

12.02.2015 23:59

Za arzliku do vaseg Tucica za koga niko nije znao dok Dodik nije podnio njegovu ostavku, Sarovic je za kratko vrijeme pokazao koliko se moze uraditi.

Name

onda

12.02.2015 22:14

Vi Sarovicu nemoj da se uspavate u foteljama bih institucija sada kada smo vas izglasali.Nemoj te nas u r.s.ostaviti ovim na milost i nemilost nego ih fino promjenite.ili cemo i vas promjenuti.dosta je obecanja.mirko hocemo konkretne promjene/imate mogucnost i to uradite u suprotnom isti ste kao i oni.To ce narod misliti.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

12.02.2015 22:15

Ovo je bila prilika da građani prepoznaju neke od problema ovog društva.Čovjek sa iskustvom koji zna šta trba da radimo. Dosta je praznih priča i odvraćanja javnosti od stvarnih problema. PS. Baja pogledaj snimak možda nešto i naučiš!

ODGOVORITE
Name

pajo

12.02.2015 22:36

Ovakav covjek nam treba da se kao nacija stabilizujemo. A ne onaj Drekavac Baja koji nas samo zavadja. Jos malo pa cemo poceti pucati jedni na druge. Dosta te Baja.

ODGOVORITE
Name

Realista

12.02.2015 22:56

E moj komedijas, bas si komedija. Pa zar bolan ne vidis pametna covjeka, trzni te se malo iz tog sna Idite u javu,jos su vam gace ostale na stapu.

ODGOVORITE
Name

krim drekavac

12.02.2015 23:08

Nebi bilo ljijepo da sa Drekavcom idete u koaliciju,a ovoliko se borite protiv njega.Dosta ga je za citav zivot.

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA

12.02.2015 23:37

BOZE SACUVAJ,NA STO SMO SPALI DA MIRKO SAROVIC NESTO PRICA.ZAR OVAJ LIK NIJE OTISAO U ZABORAV?

ODGOVORITE
Name

Dobro je

13.02.2015 07:40

Dodiku ste ostali jos vi koji znate samo velika stampana slova.Ima nade za ovu zemlju i za pametne ljude.

Name

Ostoja

13.02.2015 05:43

Ko je pratio emisiju mozda je primjetio da i Sarovic rece da je dobro da je prvobitna izjava predsjednistva dopunjena i da je ova druga bolja od prvo ponudjene. A sta to znaci

ODGOVORITE
Name

Evo sta

14.02.2015 17:28

To znaci da je Miras ipak srbin i patriota na prvom mjestu ali da zbog naloga stranaca ne moze doci do izrazaja u sds u jer vidi se iz avion da su ovi koji trenutno vode sds strani placenici. Da su Mirasa kandidovali za predsjednika, baja bi bio proslost, ali bi politika Srpske ostala nepromjenjena i to je ono sto je problem

Name

Miki

13.02.2015 06:15

Sarović za predsjednika SDS-a.

ODGOVORITE
Name

petar

13.02.2015 06:28

Pitam sarovica gde su preduzeca sto je zapoceo praviti po Mokrom

ODGOVORITE
Name

RS

13.02.2015 06:37

Poštovanje, veliki gospodine

ODGOVORITE
Name

auslender

13.02.2015 06:43

Ne znam šta se ova opozicija boji što ne pozovu narod na blokadu RS dok se ne dokaže ko je kriv za BIRAČ, BOBAR, GLINICU ITD. ITD. Ako budu čekali da sve propane onda nam i ne trebaju jer više se neće imati šta ni spašavati. Ustanite i uradite nešto a ne samo vičete da će mo propasti narod može propasti još jedino pod zemlju sve je izgubio i volju i želju i osjećaje i nadu za bolje postali smo zombi narod vas čekajući.

ODGOVORITE
Name

Jelena

13.02.2015 06:52

Jesu li se to probudili botovi SNSD-a, pa počeli da udaraju. Odbijte lopovi. Čovjek je gospodin za onog Drekavca.

ODGOVORITE
Name

snouden

13.02.2015 07:02

Boje se neki hapsenja od SIPE i Tuzilastva BiH. Do juce im nije smetao Dzaferovic, Oric i drugi. Providni su potezu nacionalne interese kad su njigove guzice i interesi u pitanju.

ODGOVORITE
Name

GRGA

13.02.2015 07:13

I CORAV I GLUV MOZE PRIMIJETITI DA NAM SE SEFICA ZELJKICA NALAZI U NEOBRANOM GROZDJU NEMA MALOG NEMA VELIKOG NEMA MMF KREDITA A OVE KOMUNJARE PAVIC I DJOKIC HOCE STO VISE FOTELJA ZATO IH PUSTITE DA SE SAMI IZMEDJU SEBE KOLJI A TO NECE DUGO POTRAJATI

ODGOVORITE
Name

@Realista i @onda

13.02.2015 07:22

Nemojte, promijenite, promijeniti, trznite :)

ODGOVORITE
Name

Dejan

13.02.2015 09:16

Samo naprijed. Ako Bog da da preuzmete i vlast u Republici Srpskoj, pa da ovaj narod malo prodiše. Dosta je i Baje i Bajića.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

13.02.2015 09:22

Sarovic je izabran za najboljeg ministra u BIH.Sledece godine ga mi Srbi smjenimo i postavimo nekog tucica(namjerno malo slovo)na njegovo mjesto.Postavljen je covjek koji je za vreme mandata uradio samo jednu stvar.Podnio je ostavku kad mu je vec istakao mandat.Ovo kad bi ispricali Svabi on bi se pitao u cemu je logika i da smo ludi.Aliiiii neeeee....Dodik to ne radi slucajno.Prvi razlog je strah od rasta popularnosti Mirka Sarovica.Bolje ga smjeniti i malo satanizovati na RTRS nego da bude kandidat na izborima.A drugi i jos vazniji razlog je Hrvatski uvoznicki lobi.Sarovic je odlucio da zastiti nase proizvodjace sto se nije svidjelo biznismenima od Livna do Kupresa.U Gradisci je postojala ciglana.Kad je bila expanzija gradnje,jer je doslo 10 000 izbjeglica,ciglana je zatvorena.Sve kuce su napravljene ciglom iz Garesnice,Nasica ili Petrinje.Nenad Ninkovic je dobio lovu od ovih firmi,kupio je ciglanu Gradiska i unistio je.A sve preko rodbinskih veza i suraka iz Laktasa koji je zastupnik Cromosa za BiH.itd....

ODGOVORITE
Name

Dejan

13.02.2015 09:30

Jasno. Pa Baja se samo plašio da će SDS kandidovati Šarovića za predsjednika, jer mu je bilo jasno da će u tom slučaju izgubiti.

Name

vuk

13.02.2015 09:27

A jesmo i disali kad je on bio na vlasti punim plucima hahahaha

ODGOVORITE
Name

GLAVNI GRAD

13.02.2015 09:29

SVAKA CAST I PODRSKA GOSPODINU SAROVICU KOGA JE TREBALO BIRATI ZA PRESJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE.OVAKVI DRZAVNICI SDS-a KAO STO JE PRESJEDNIK I POTPRDSJEDNIK SDS-a REPUBLIKE SRPSKE ZA SVAKU POHVALU I PODRSKU U VODJENJU POLITIKE ZA SPAS REPUBLIKE I SRPSKOG NARODA. TAKVE TREBAMO DA BIRAMO I GLASAMO ZA NJIH, ZA SDS KOJI CE SPASITI REPUBLIKU SRPSKU OD DALJEG PROPADANJA I DUBIOZE U KOJU JE VODI DREKAVAC MILORAD DODIK I NJEGOVI KUPLJENJI PAPCI. SA DREKAVCEM NEMA POMAKA NA BOLJE SAMO RACUNANJE VREMANA I DALJE SRLJANE U DUGOVE I DUBIOZU SNSD-a. NAMA TREBA OVAKAV COVJEK KOJI JE PRAVI DRZAVNIK I POLITICAR A NE DREKAVAC KOGA SE MORAMO SRAMITI. KO NAM VODI REPUBLIKU SRPSKU I PITANEJE DOKLE CE SIROTA IZDRZATI POD VLADAVINOM KORUPCIJE I KRIMINALA SNSD-a I NJIHOVOG SEFA MILORADA DREKAVCA. BAJA SUDBINA TI SE PISE DO MARTA CEMO IZDRZATI, A OD MARTA ULICA I MOTKA NESTO SE MORA PREDUZETI AKO NE MILOM OTICES BAJA SILOM....

ODGOVORITE
Name

Sneža

13.02.2015 09:46

Pa i ptice na grani znaju da se Baja samo bojao da će Šarović biti kandidat za predsjedniak, jer bi u tom slučaju bio pometen. Zato je sve uradio da ga diskredituje i da raskine koaliciju sa SDS-om i istjera ih iz Savjeta ministara.

ODGOVORITE
Name

Mladen V.

13.02.2015 10:04

Vlada na celu sa Zeljkom je stvarno nesposbna.Vidite samo sastav Vlade. To su sve neki ljudi koji su tu s brda s dola sabrani. Nista ni sa cim. Ne volim ni SDS, ali ni ovo sa Zeljkom ne izgleda bas nikako. Ne vjerujem da ce ista uraditi. Bas sam razocaran svim tim. Ako se nesto ne promjeni bice samo gore. A ne znam sta i kako bi se trebalo promjeniti.

ODGOVORITE
Name

Miki

13.02.2015 11:13

Mi smo već potonuli samo nije obelodanjeno

ODGOVORITE
Name

Branko

13.02.2015 11:46

Gledao sam sinoć gospodina Šarovića na BN televiziji.Smiren,kulturan, obrazovan,upoznat sa stvarnim stanjem u RS i korektan u svojim razmišljanjima.Nikog ne optužuje lično.Samo ukazuje na probleme.Da li neko može zamisliti da ovaj Šarović na neko pitanje gledalaca odgovori sa ne s..i,jeb... ti m...u i slične gadosti koje je javno izgovarao onaj što ga ovi režimski komentatori na svakom mjestu hvale i promovišu?Onaj što nas dovede na ivicu golog opstanka.Ovi će da pocrkaju od muke što nisu u vlasti na nivou BiH.Naš narod kaže možeš kako hoćeš,ali ne možeš dokle hoćeš.

ODGOVORITE
Name

neutralan

13.02.2015 11:50

Ti samo nešto pričaš,a šta si do sada uradio.Kada napraviš nešto pametno i pošteno onda ćemo vidjeti koliko ti možemo vjerovati.

ODGOVORITE
Name

humanist

13.02.2015 11:58

Vi djelite građane u RS na one koji podržavaju SDS i one SNSD ne može te da računate da jednog dana budete predsjednik RS.Vi treba da radite i govorite za sve građane bez razlike kojoj stranci pripadaju

ODGOVORITE
Name

Лија

13.02.2015 13:33

Како је грађено Српско Сарајево од донираног грађевинског материјала из Србије? Ко је од тог материјала градио објекте па сада исте издаје за дебеле паре за смјештај функционера и ентитетских и државних институција?

ODGOVORITE
Name

Saša D.

13.02.2015 13:48

Šarović se trudi da ostavi utisak mudrog političara ali...

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

13.02.2015 14:08

Jad.

ODGOVORITE
Name

Лија

13.02.2015 14:48

Како је и уз чију помоћ, Којић Д.пријератни подстанар из Бућа потока а данас ''угледни'' бизнисмен у Новом Саду, постао власник ''Гитроса'' и за колико је мјесечно новца објекат рентан СИПА-а.

ODGOVORITE
Name

гдје је хео

13.02.2015 15:18

Људи нема нам коментатора ХЕА.Озбиљно сам забринут.

ODGOVORITE
Name

PODRINJE

13.02.2015 15:47

DODIK JE KRAJ KRAJEVA, NESTO NAJGORE STO SE OVOM NARODU MOGLO DESITI ALI NARODE KO JE I MIRKO SAROVIC I STA JE TAJ COVJEK ZA 22 GODINE SVOJE POLITIKE DAO OVOM JANOM NARODU, ZNA LI IKO ZA JEDAN EKSER KOJI CE OSTATI IZA NJEGA. NE SEKIRAJTE SE, SEBE JE DOBRO NAPLATIO. MI SMO SVI LUDI, TRAZIMO JEDNOM SPOSOBNE LJUDE. SRETNO.

ODGOVORITE