Dule - nekad beše 007, a sad nosi karanfile!

Od trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića navikli smo da bude priča bez dlake na jeziku, aktivno učestvuje na utakmicama, a sa vremena na vreme i da napravi incident. Ipak, izgleda da je i sam Vujošević, ma koliko tvrdoglav bio i odbijao da to javno prizna, uvideo neke svoje greške i počeo i da se šali na sopstveni račun.

Košarka 12.02.2015 | 17:40
Dule - nekad beše 007, a sad nosi karanfile!

Vujošević je posle utakmice sa bugarskim Levskim (94:66) imao duhovit komentar povodom toga što je sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, nakon saobraćajnog udesa, došao na meč sa medicinskom kragnom.

„Nisu tačne glasine da sam ga ja davio”, rekao je iskusni stručnjak, jasno aludirajući na incidente iz prošlosti kada je stavljao ruku na guše svojih igrača.

Prvi put je u junu prošle godine svog, u toj selekciji najboljeg igrača, Bogdana Bogdanovića počeo da davi na prvenstvenom meču sa FMP-om.

„Bogdan je pre mog povratka u Partizan bio 12, 13. igrač.Postigao je sve zahvaljujući svom radu u mom prisustvu. Sve igrače gledam kao roditelj. Ušao je u veliku nervozu i dobio tehničku grešku, posle rasprave”, pokušao je da objasni svoj postupak posle utakmice Vujošević.

Od toga je prošlo samo nepunih pet meseci, a nova žrtva crnogorskog trenera bio je Mihajlo Andrić na utakmici sa Hapoelom u Jerusalimu.

Reakcija javnosti posle novog slučaja davljenja bila je žestoka, Vujošević (nekada 007, kako su ga navijači zvali zbog broja uzastopnih titula) se nevešto branio pričom kako se to dešava i među porodicama, odnosno da je to prihvatljiv vid vaspitavanja mladih.

Tek kada se malo stišao pritisak na Vujoševića, počeo je da se šali na taj račun. Nedavno je čak i učestvovao u spotu Grupe JNA za pesmu „Dajte gol” u kome glumi sportskog stratega uz više nego jasnu aluziju na film „Davitelj protiv davitelja".

Nije se samo smisao za humor promenio kod Vujoševića, već i način odevanja.

Doduše, i dalje ostaje pri stavu da ne nosi sako na utakmici, ali sada sve ređe može da se vidi sa naočarima. Izgleda da se strategu Partizana naprasno popravio vid.

Komentari / 0

Ostavite komentar