Da li će SNSD zajedno sa Džaferovićem podržati Izjavu u Parlamentu BiH

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je  jednoglasno podržana Izjava Predsjedništva BiH o evrointegracijama, najbesmislenije je zasjedanje ovog Doma od njegovog postojanja do danas.

Republika Srpska 12.02.2015 | 07:14
Da li će SNSD zajedno sa Džaferovićem podržati Izjavu u Parlamentu BiH

Već ranije su sve stranke podržale Inicijativu i ovjeriće taj stav u Parlamentu BiH. Sjednica NSRS sa tog aspekta bila je potpuno nepotrebna, jer stranke koje dominiraju ovdašnjim parlamentom, ključne su i u skupštini BiH.

Kada pogledate Zaključke NSRS, kojima se od vlasti RS i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH traži da ne pristanu na promjenu Dejtonskog sporazuma, shvatite da ne vjeruju sami sebi. Jer sami sebe obavezuju da poštuju nešto na šta su se zakleli i što je sastavni dio njihovih stranačkih programa i na čemu već dvije decenije grade kampanje….

Mentalni kič.

Ismijavanje NSRS, u kojem su učestvovali i vlast RS i opozicija RS.  

Skupština je pretvorena u jefitini bircuz, gdje se svraća kada su sve kafane zatvorene. I bistri politika otupljenih refleksa.

Vlast RS je sazvala besmislenu skupštinu kako bi pokušali sakriti podvijanje repa pred EU; Opozicija je pristala na besmislenost, kako ne bi bili optuženi da su previše za BiH, a premalo za RS. Iako se i stranke ovdašnje vlasti i stranke ovdašnje opozicije krve već mjesecima oko radnih mjesta na nivou BiH.  

Spretniji su bili iz Saveza za promjene, osvojili su radna mjesta u Sarajevu i konačno bi bio red da prestanu da štrecaju na svaki kilavi spin Režima, ponašajući se kao da su učinili nešto ilegalno. Ili da su počinili neki zločin protiv Republike Srpske.


Mjesta koja su osvojili jesu srpska kvota u zajedničkim institucijama i nisu nikakva matematika, niti fizika, a ni hemija.

BiH pripada i Srbima i što prije se počne doživljavati kao svojina, a ne kao arhetip neprijatelja, nametnut kako bi se Republika Srpska što efikasnije opljačkala, šanse za uspjeh i napredak su izvjesnije.

Uostalom, ako je BiH arhetip neprijatelja, zbog čega se svi političari iz Republike Srpske međusobno istrebljuju oko radnih mjesta u tamošnjim institucijama?!

Ako je BiH arhetip neprijatelja za Srbe, zbog čega niko od srpskih političara nije pri odlasku u Sarajevo, od potpisivanja Dejtona do danas, u mesićevskom stilu rekao “Idem u Sarajevo da rasturim BiH”???

Nije to rekao svojevremeno ni Momčilo Krajišnik ni Živko Radišić ni Mirko Šarović, a ni Nebojša Radmanović. Nije to rekao ni Mladen Ivanić. Ali jesu svi rekli da idu u Sarajevo da “štite RS”. Štitili su je proteklih decenija tako da je danas na prosjačkom štapu.

Nije ni Milorad Dodik nikada rekao da je Radmanovića poslao u Sarajevo “da rasturi BiH”, a proteklih godina je svakodnevno najavljivao referendume o otcjepljenu. Sve i jedna njegova najava o tome završila je u korpi za otpatke.

Red bi konačno bio da neko od srpskih političara kaže da ide u Sarajevo “da gradi i RS i BiH”, jer se preko BiH može učiniti mnogo za Republiku Srpsku. I jer bi na taj način značajno pridonio kraju postdejtonskog rata u kojem su svi teško preteško stradali.   

Red je bio da Opozicija u RS Režimu saopšti da je besmisleno zasjedanje NSRS posledica teške frustracije Milorada Dodika i njegovog Raštimanog Orkestra, koji su ostali bez pozicija u toliko im mrskoj BiH. I koji su pojeli sopstveni jezik, a i mnogo šta gore, tvrdeći da Predsjedništvo BiH i Parlament BiH nemaju nikakvu nadležnost za bilo kakve Izjave, pa ni onu o evrointegracijama. A onda su priznali supremaciju i Predsjedništvu i Parlamentu BiH. I to u NSRS.

Umjesto da im to opozicija saopšti, lažno su sa njima demonstrirali jedinstvo, koje ne postoji, i prihvatili iživljavanje nad institucijama RS, što ih čini saučesnicima sa predumišljajem u potpunom slabljenju ovdašnjeg parlamenta.

Samo politički diletanti su mogli otćutati uvodnu riječ Milorada Dodika o Izjavi, koja je bila toliko konfuzna i rastočena, da je ne može sašiti ni bataljon vrsnih krojača.

Rado bi Izjavu Dodik odbio, ali ne smije. Zato i jeste izgubljen.

Dodik je sijao paranoju i strah od „prikrivenih namjera EU“, potom  prezentovao u lajt formi BiH kao neprijatelja, vrlo oprezno EU kao neprijatelja, pa je naglasio da je „Izjava karikatura“, pa se bavio štampanjem para i jednim citatom Pedija Ešdauna, kojeg ponavlja već godinama kao papagaj, pa rekao da će pomoći „BiH na evropskim putu“ i da će prihvatiti Izjavu...

Teror besmislicama.

Govorila je i Željka Cvijanović. Šta, niko ne može dokučiti.

Mladen Ivanić je mljeo demagogiju, bez ikakve energije.

Radovan Višković je mljeo gluposti.

Neki iz SDS-a, sa Grand-ambicijama,  su našli zamjerke Izjavi u dijelu koji govori o reformama, „a ne precizira ih“ i tako doveli u pitanje kompetentnost te stranke, koja je čvrsto stala iza tog dokumenta.  

Svi su bili nepripremljeni. Mučno ih je bilo gledati, a mučno je i njima bilo svemu prisustvovati.

NSRS svučena je u mulj i blato Dodikovih frustracija, strahova, paranoja i pokušaja da promijeni neumitno – da više nije faktor. Čak ni F!

SNSD i Dodik nisu dali odgovor na ključno pitanje: Kako će i na koji način podržati Izjavu u Parlamentu BiH, kojim predsjedava Šefik Džaferović?

I da li će, kao i obično u poslednje vrijeme, u slast polizati ono što su popljuvali?  

Slobodanvaskovic.blog.

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

buda

12.02.2015 06:27

Vaskovicu svaka cast

ODGOVORITE
Name

Petar

12.02.2015 06:31

Bravo Vaskovicu, samo tako nastavi. A kad cemo imati odgovor na pitanje; ko otjera u stecaj drzavnu firmu koja je upravljala RUDNIKOM OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE a bez tendera i koncesionog ugovora taj isti rudnik pokloni bez naknade nekim bjelosvjetskim a domacim tajkunima gdje i jedna firma sa Kipra (pretpostavljate cija bi mogla biti) ima suvlasnistvo preko 35% ???

ODGOVORITE
Name

Ma sve

12.02.2015 11:13

Sve mi se cini da bi Vaskovic bio najsretniji da se skupstina RS ukine, a da njemu Dzaferovic bude predsjednik

Name

Zenica

12.02.2015 06:45

Apsolutno nepotrebna sjednica narodne skupštine (u ovom slučaju RS-a) na kojoj se (kao) usvojilo nešto što je već ranije(praktično) usvojeno i oko čega je već postojao konsenzus... I,apsolutno nepotrebno ("teško") zarađena još jedna dnevnica nadobudnih "dužnosnika" predvođenih "vođom"... Ali,"ima se,može se",valjda... Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

Petar

12.02.2015 07:56

Zenica Prijatelju, apsolutno si u pravu. Ovo pitanje je u nadleznosti BIH organa i konsenzus se trazio, i dobio, na nivou. Ovo je klasicna manipulacija Dodika opozicijom (u tome je on maher) na koju su oni (opozicija) nasjeli. On, Dodik, je unaprijed znao da opozicija ne moze (ne smije) odbaciti inicijativu i tako im je poturio "cavce pod golubce". Sad kaze "parlament RS je jedinstven. A opozicija nije nista bolja od ove DREKAVCEVE pozicije.

Name

Ostoja

12.02.2015 06:47

Malo demagoski. Nije normalno da Naridna skupstina RS razmatra izjavu predsjednistva BiH, a normalno je da Parlament BiH na celu sa Dzafetovicem isti taj akt razmatra. Bas smo mi cudan narod.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

12.02.2015 06:51

Dok je Zeljka mljela mislila sam da ce polomiti naocale,zena je pod zescim stresom,konfuzno prica nikom nije jasno sta je htjela jedino je kroz nesto sto lici na smijeh zamjerila sto nju niko nije konsultovao,a SNSD nek napusti tu sjednicu....

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

12.02.2015 07:07

KLJUČNO PITANJE, HOĆEMO LI ZA DVA MJESECA IMATI ŠTA JESTI.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

12.02.2015 07:26

Bez brige za dva mjeseca trava buja

Name

Opozicija

12.02.2015 07:51

Ostane li opozicija inertna, na sledece izbore ce izaci 40% biraca i ovi na vlasti ce ostati tu gdje su. A "opozicionari" ce opet u parlament i "zaradjivati" svoje "platice". Istini na volju, trenutno samo Cavic u skupstini najotvorenije i najrazumljivije za obicnog covjeka kritikuje vlast. Konkretan je sa imenima i radnjama...

ODGOVORITE
Name

Batony

12.02.2015 07:55

Bolji komentar Dugo nisam pročitao

ODGOVORITE
Name

xxx

12.02.2015 08:01

Jos jedna prestava u reziji Dodika

ODGOVORITE
Name

europa

12.02.2015 08:27

Evropa je postavila Dodika da dovede RS do prosjackog stapa.Jer na taj nacin ce oslabiti institucije Republike Srpske, a povecati nadleznosti Bosne i Hercegovine jer stanje u RS ekonomski gledano 0.00. Dok JE na nivou drzave elektroprivreda najaca,dva telekoma nisu prodana a termoelektrana u Tuzli i Kaknju posluju sa dobitkom od 265 miliona km, a mi u RS nemamo sta prodati. Sada ti je uzmi ili ostavi, ali bolje i evropske integracije nego biti gladan i bez posla, a sto se tice Dzaferovica Sredoje Novic je svom prijatelju Kebi servirao sta da kaze da bi blokirali vlast na drzavnom nivou, jer da ima nesto o Dzaferovicu Zubac bi ga dosad uhapsio. UDBA JE TO

ODGOVORITE
Name

mi sami

12.02.2015 08:42

Mucno je bilo ono sve gledati sinoc.Izadje Dodik prica ono sto i svaki dan i uvjek.Gubi se,skace s teme na temu...Ja nisam skontao da li on napada tu izjavu ili govori da ce je prihvatiti.Zapetljali su se u Sarajevu.Prica oko Dzaferovica je potrosena.Ocajnicki pokusaj da probaju da se uglave u vlast u Sarajevu.Pretili su SDA sa Kebom.Ili cemo pokrenuti ovu pricu ili nas primite u savjet ministara.SDA izgleda da nije prihvatio a oni su pretili na prazno i sami sebe doveli u onu situaciju da prave budale od sebe.To je ona radikalska prevazidjena politika.Samo su radikale iznosili a ovi izlaze sa skupstine sami.SNSD je potpuno pukao.Da li su bezbroj funkcija preletacima iz raznih stranaka sto su ih kupovali.Oni koji su istinski u SNSD ispastaju.I to nece izaci na dobro.Sjecate li se profesora Mirjanica?Kako se taj covjek blamirao u skupstini i na sta se spustao?Gdje im je sad?Sjedi u skupstini ona Dusica iz Zvornika a svi u ovoj RS znaju kako je dosla do skupstine.Raspad neminovan.

ODGOVORITE
Name

Cobani

12.02.2015 09:06

Nemaju potrebe da se sikiraju za bilo sta jer su njihove plate tolike da su posljednju deceniju njihova legalna primanja kumulativno blizu milion KM ako ne i vise a gdje su druge kombinacije, jedino cime se bave je gdje i kako da sakriju pare i gdje ce jos uzimati...kakav crni narod kome je ikad bio bitan

ODGOVORITE
Name

auslender

12.02.2015 10:56

Već juče sam najavio da će zasjedanje prenositi TV samo da bi Baja pokazao mišiće i malo se ku...jo. Ali iznenadi me opozicija kao mala dijeca u teretani. Došli da gledaju naduvanog bildera koji je od steroida toliko nateko da sam sebe ne prepoznaje ali oni djeca pa sa njim vode šuplju priču Sve u svemu djecu sam zatvorio u sobu da psihički ne zatupljuju.

ODGOVORITE
Name

milan

12.02.2015 10:56

Bar jednom da se sloze pozicija i opozicija.Slusam Stevandica da mu je drago sto je doslo do posebne sjednice o potpisu izjave predsednistva

ODGOVORITE
Name

Pedja

12.02.2015 11:24

Nevezano za temu, zna li neko jel istina da ce boracki biti 500KM ili sam ja pogresno cuo?

ODGOVORITE
Name

RS

12.02.2015 11:34

Bosna je vekovima bila i Srpska zemlja i ne znam šta je tu na početku rata bilo sporno da se naši političari okrenu šupljoj priči i grade mržnju prema samom pomenu imena Bosna. Bosanski Kralj Tvrtko je krunisan u Mileševi na grobu Svetoga Save. Njegova bela zastava sa ljiljanima je više Srpska nego li bilo čija druga, jer je i sam Kralj Tvrtko srpski potomak. Istina je da se on nikada nije zvao Srbinom ali je bio pravoslavne vere. I tako na početku 90-tih pojave se kojekave hulje i okrenu Srpski narod protiv Bosne i samog sebe. Od kada je vekova Bosna je opstajala i nisu je mogle uništiti veće sile nego li smo mi to bili. Nadživela je Bosna sve te sile i uvek ostajala kao Bosna. Ovim ne dajem podršku onima drugima da su pobednici, jer su i oni Bosnu rušili preglasavajući Srpski narod. Našim političarima bi bilo bolje da to što pre shvate i kroz tu Bosnu koja ima legitimitet i legalitet pomognu ovom napaćenom Srpskom narodu da ekonomski malo proživi bolje. Okanite se velikih sila i njihovih sukoba, Amerike i Rusije, nemojte biti ni na čijoj strani jer premali smo mi za njih. Gledajte da spasete ovaj mali narod i učinite da taj narod živi u miru i blagostanju.

ODGOVORITE
Name

Laza Lazarevic

12.02.2015 13:03

Sve ce to narod pozlatiti, a rulja pomlatiti

ODGOVORITE