Lazović: Za Zvezdu sve, za Terzića NIŠTA!

Najbolji fudbaler Crvene zvezde Danko Lazović istakao je za 'Sport' da je spreman na sve zbog Zvezde, ali i da mu je Zvezdan Terzić pretio.

Fudbal 12.02.2015 | 00:15
Lazović: Za Zvezdu sve, za Terzića NIŠTA!

"Spreman sam da oprostim deo duga, uz određene uslove što nije bio slučaj posle priče sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, koji mi je pretio da ću trenirati u sedam ujutru. Kada sam sedeo sa ostalima sve je proteklo korektno, što me nateralo da imam drugačiji stav. Hoću još jednom da pokažem da posle svega pritisci nisu potrebni i da želim da odem na lep način".

Generalni direktor šampiona Srbije pričao je o ovom slučaju za B92, ali i o celokupnoj situaciji na Marakani, dok se u međuvremenu oglasio i predsednik kluba Svetozar Mijailović – rekavši da se nada uspešnom ishodu pregovora s Lazovićem, kao i da je dug bivšeg prvaka Evrope 52 miliona evra.

"Nije bilo prijatno i generalni direktor je rekao uslove kluba mada je to moglo na drugi način da mi se prezentira kao što su uradili trener Lalatović i potpredsednik Kokeza. Nisam ja jedini, kojem se duguje, ali sam zauzeo stav i nisam tužio samo zbog veličine Zvezde. I za to nisu zaslužni ljudi iz kluba već moja ljubav prema crveno-belim bojama", istakao je Lazović za Sport.

Podigla se ogromna prašina mada se činilo da su stvari legle posle pregovora u Beogradu.

"I tada sam stavio karte na sto i pokušavao na sve načine da nađem klub koji hoće da nešto plati. U dva prelazna roka u tome nisam uspeo, a imao sam želju do neba. Standard je vukao letos konkretne poteze i video sam ponudu na papiru. Razlog što nije složen transfer meni nije poznat", dodaje Lazović, "Nisam zaslužio da posle pet i po godina da me blate, a spreman sam na svaki epilog i da ne igram drugi deo sezone ako je dobro za Zvezdu. Ugovor nisam revidirao, što se od mene do sada to nije tražilo već se spominjalo da tražimo najbolji modul, kako se situacija ne bi dalje komplikovala. I na kraju ispada da više imam novca na papiru nego što sam dobio za sve ove godine. Nije mi prijatno i svako ima pravo na svoju zaradu".

Bivše rukovodstvo kluba je 2012. godine odbilo ponudu Salcburga od 4,5 miliona evra, ali Lazović kaže da nikoga ne krivi zbog toga.

"Posle odbijanja Salcburga i još nekih klubova tadašnje rukovodstvo je smatralo da kasnije može da se dobije više i ja ni tada, ni sada njih ne krivim. Ipak, desio se peh sa teškom povredom i onda je trebalo vremena da se vratim u pravi takmičarski ritam. Bilo je normalno da posle velikih ponuda i moja plata poraste, da budem zadovoljan što sam ostao pošto kada sam stigao iz Borca 2009. godine nisam postavljao nikakve uslove samo mi je bilo bitno da se klubovi dogovore".

Zbog cele situacije ispašta i bivši klub Čačanina Borac, koji je ostao bez procenta od naredne prodaje.

"Jesu i oni su to ranije unovčili, dok je neko treći ostao praznih šaka. Takav je posao i ja nisam sam odlučivao i letos čekajući da Zvezda stavi tačku. Ne bežim od kompromisa, a oni su sastavni deo u svakom poslu. Normalna komunikacija, popuštanje uslova i samnom je svima ranije bilo lako da se sporazumemo samo da se moje ime ne blati, kada nema nikakvog razloga. Čestoi sam se povlačio, odlazio na drugu stranu samo smatrajući da je moje teren i utakmice", kaže Lazović.

Nije poznat razlog zašto tačka nije stavljena mnogo ranije, a pogotovo posle dogovora sa Đenoom.

"Provlačila se ova tema mada nikako sa konkretnim stvarima do ponedeljka. Ne mogu ja sam da dovedem klub i kažem mu da plati, da kod mene Zvezda ne izgubi. Mnogi su me savetovali gledaj samo sopstveni interes, ali ovo je moja druga porodica u kojoj sam od dolska imao trnovit put da je malo falilo da dignem ruke. Poštovao sam svaku odluku, pa da sedim i gledam iz lože u najboljim godinama. Nije me zanimla frka, a onda su se stvari okrenule i kada sam stigao do vrha ponašao sam se profesionalno samo da ne dođem u situaciju da neko upire prst u mene", jasan je Darko.

Na kraju Lazovića je zabolela priča da ponekad igra pod ručnom zbog opreznosti od nove povrede.

"Jedino mogu da kažem da ožiljak na nozi dovoljno govori koliko sam se štedeo. Nije to u mom vaspitanju i manirima, a često sam patio zbog nekih lošijih igara i poraza. Želeo sam titulu i ona mi je prava satisfakcija za sve godine", rekao je na kraju priče za Sport Lazović.

Komentari / 0

Ostavite komentar