Švajni ide iz Bajerna?!

Kapiten reprezentacije Nemačke otkrio je u još neobjavljenoj autobiografiji da bi uskoro mogao da napusti minhenski klub u kojem je proveo celu karijeru.

Fudbal 12.02.2015 | 13:40
Švajni ide iz Bajerna?!

Bastijan Švajnštajger planira da potraži novi klub.
Kapiten nemačke reprezentacije je u autobiografiji, koja bi uskoro trebalo da bude objavljena, naveo da je ispunio sve sportske ciljeve u Bajernu i potreban mu je nov izazov, prenosi "Dejli Ekspres".

Švajni, koji je u vezi sa srpskom teniserkom Anom Ivanović, ima ugovor sa Bavarcima do leta 2016. godine.

Spekuliše se da će 30-godišnji Bastijan napustiti Bundesligu i karijeru nastaviti u inostranstvu. U redu zainteresovanih za iskusnog nemačkog asa stoje Čelsi, Mančester junajted i Pari sen Žermen.

Veruje se da su najveće šanse da se priključi Mančesteru, jer je menadžer Luj van Gal imao velikog uticaja na njegovu karijeru iz vremena kada su sarađivali u Bajernu.

Švajnštajger je celu karijeru proveo u Bajernu i osvojio 20 trofeja, od čega šest titula u Bundesligi, Ligu šampiona, sedam nacionalnih kupova, dva Liga kupa, dva Superkupa Nemačke, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Nemačke nastupio je 108 puta i dao 23 gola, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Svetskog prvenstva u Brazilu prošlog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar