Policajac izazvao udes pa napao fotoreportera

Danas se u sarajevskom naselju Marijin Dvor, tacnije na raskrsnici ispred zgrade Parlamenta BiH, dogodila lakša saobracajna nesreca u kojoj je ucestvovalo i jedno službeno policijsko vozilo MUP-a Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 07.02.2015 | 21:39
Policajac izazvao udes pa napao fotoreportera

Na sreću, povrijedenih nije bilo, ali je na automobilu Renault Clio kojim je upravljala žena načinjena manja materijalna šteta.

Međutim, nakon ove saobraćajne nesreće došlo je do sukoba učesnika u saobraćaju i to zbog fotografisanja samoga policijskog vozila.

Napadnut je Edin Karahusić, fotoreporter i RVI, a na njega je nasrnuo policajac koji je učestvovao u nesreći.

Naime, kako je ispričao sam Karahusić, policajac koji je u civilu u trenutku nesreće vozilo policijski automobil koji je učestvovao u nesreći, ozbiljno mu je zaprijetio kada je vidio da je on događaj zabilježio kamerom svoga mobilnog telefona.

"Kada je vidio da sam uslikao događaj svojim telefonom kao profesionalni fotoreporter jer još uvijek radim kao "freelancer", prišao mi je i verbalno me napao. Najprije je nasrnuo na moj telefon i spustio mi ruku", priča Karahusić te dodaje da je policajcu pojasnio da je fotoreporter i pri tome mu pokazao svoju press iskaznicu.

Međutim, to nije pomoglo, pa je policajac počeo da mu govori da slika i ganja kriminalce, a ne njega.

"U jednom trenutku mi je zaprijetio da će mi se osvetiti ako objavim fotografiju nesreće", rekao je izrevolitrani Karahusić.

Jednostavno, kako je dodao, nije mogao da vjeruje da ga policajac napada zato što radi svoj posao, a posebno da mu upućuje tako ozbiljne prijetnje.

Nakon svega, policajac je sam pozvao policiju kako bi prijavio udes. Ali, kako je rečeno u Operativnom centru MUP-a KS, ova nesreća jeste prijavljena ali učesnici u istoj su se "dogovorili".

 

(Klix.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sta da kazes

07.02.2015 23:54

Glupi pandur a jos i bezobrazan. Ura bandit!!!

ODGOVORITE
Name

Ostoja

08.02.2015 07:18

I ovaj nasao da snima policajca, dok kriminalci kolo vode. Kakav sistem napravi ovaj rezim te u njemu novinari nece da snimaju kriminalce koji su svugde oko njih vec nevine policajce nasao da snima.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

08.02.2015 07:34

Svi se POLICAJCI tako bahato ponasaju kao da su oni bogovi i niko im nista ne moze .

ODGOVORITE
Name

brčak

08.02.2015 07:34

Ako si kriv priznaj svoju grešku,a ako si policajac mozes lako biti i civil bez zaposlenja,

ODGOVORITE
Name

sii

08.02.2015 07:52

Svaki do jedan je isti pripadnik mupa

ODGOVORITE
Name

ogorceni

08.02.2015 09:36

Nije glup nego mu sila udarila u glavu

ODGOVORITE