Terza: Sve igrače smo doveli za ''DŽ''!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio da klub nije imao nikakve troškove u januarskom prelaznom roku.

Fudbal 07.02.2015 | 19:00
Terza: Sve igrače smo doveli za ''DŽ''!

Crvena zvezda nalazi se u velikim finansijskim problemima, zbog čega su čelnici kluba morali da posegnu za jedinim mogućim koracima u prelaznom roku - da dovode one igrače koji ih neće mnogo koštati.

"Armija naših navijača mora da zna da nismo ponovo platili ni dinar za obeštećenja. Dovodili smo igrače da rizik bude minimalan kada su u pitanju stranci, a Parker i Salami moraju da se potvrde ako žele posle kraja sezone da ostanu u klubu. Zagovornik sam teze da internacionalci moraju da prave razliku u odnosu na domaće igrače. Ukoliko to ne bude slučaj, za nas je u ovakvim angažmanima rizik minimalan, pošto plata nije visoka", izjavio je za "Novosti" Terzić.

On je izneo plan i kako će to Zvezda igrati na proleće, ali i jasno stavio do znanja da je klub u veoma veoma lošem položaju.

"Uz iskusne asove, treba gurati mlade i napraviti tim koji može da se zadrži. Za sada su svi na prodaju ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda, zbog opstanka kluba. Jer, nama je za šest meseci stiglo za naplatu, sa presudama bez žalbi, oko tri miliona evra..."

Generalni direktor crveno-belih veruje da je posao oko dobijanja domaće licence pri kraju, kao i da će UEFA imati razumevanja kada je u pitanju dozvola za igranje u Evropi.

"Kada je reč o domaćoj licenci, ostale su sitnice da se izmire, za nekoliko dana, pa se nadam da će novih sedam igrača dobiti priliku da brane boje od starta drugog dela sezone. Kada je reč o Evropi povlačimo neke korake i nadamo se razumevanju. Verujem da će naš plan biti odobren, i da ćemo dobiti licencu", dodao je Terzić.

Petar Orlandić parafio je ugovor sa Crvenom zvezdom na tri godine.

"Orlandićeva plata je 4.000 evra. Odmah je pristao na uslove, svestan da će zarada u Evropi, ukoliko se dokaže u Zvezdi, biti mnogostruko veća. Toga moraju svi da se pridržavaju i da budu zadovoljni", izjavio je Zvezdan Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar