Bane Ivanović - ''plavac'' za sva vremena!

Na meču protiv Sitija proteklog vikenda srpski as odigrao 300. meč za Čelsi! Do leta iduće godine po broju utakmica za klub sa Stamforda ispred njega od stranaca biće samo Petr Čeh!

Fudbal 06.02.2015 | 15:00
Bane Ivanović - ''plavac'' za sva vremena!

Branislav Ivanović odavno je izrastao u jednog od najznačajnijih igrača Čelsija, a posle subotnjeg meča protiv Mančester Sitija na neki način ušao je u legendu i zauvek se upisao u istorijske knjige kluba sa Stamford Bridža.

Srpski reprezentativac je protiv Građana upisao 300. nastup u dresu Plavaca, što ga je svrstalo među pet stranaca koji su odigrali najviše utakmica za ovaj tim. Prvi, za sada bez premca, jeste Petr Čeh sa 490 susreta, a slede ga Didije Drogba (368), Džon Obi Mikel (333) i Đanfranko Zola (312).

Sasvim je izvesno da će Ivanović već kroz nekoliko nedelja preskočiti čuvenog italijanskog napadača, a do leta 2016, kada mu ističe ugovor, iza njega vrlo lako mogli bi da ostanu i Džon Obi Mikel (ređe igra u poslednje vreme), odnosno Didije Drogba. S obzirom da Bane ima tek 30 godina i da bi vrlo lako moglo da se dogodi da potpiše još jedan duži ugovor sa Plavcima i rekorder Čeh biće u tom slučaju ugrožen. A kada se u obzir uzme kako Murinjo mišljenje ima o srpskom internacionalcu, te da je za Portugalca praktično nedodirljiv i neizostavan član prve ekipe, tako nešto postaje realnost...

Alal vera, Bane!

Komentari / 0

Ostavite komentar