Bijeljina: Protest stanovnika Dvorova

Ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini jutros je protestovalo oko 30-ak mještana semberskog sela Dvorovi. Oni su negodovali što ni osam mjeseci nakon poplava, kada je kako kažu bez ikakvog razloga prokopan dio puta u Beogradskoj ulici, nije urađena njena rekonstrukcija. Posebno su kivni jer su ovaj put kažu finansirali iz vlastitih sredstava još 1982. godine.

Republika Srpska 05.02.2015 | 18:18
Bijeljina: Protest stanovnika Dvorova

Od nekadašnjeg puta u ovom dijelu Dvorova ostalo je malo asfalta i mnogo rupa i kamenja. Apeli nadležnima da nakon prokopavanja ponovo asfaltiraju put, bili su bezuspješni. Protestom ispred izgrade Gradske uprave pokušali su još jednom da skrenu pažnju na problem.

"Preko tog puta prelaze vlasnici 600 -700 kuća koji smatraju da je ovo prešlo i sve granice ljudskog dostojanstva," kaže Stevo Kačarević.

"Odlomljen je veliki dio asfalta, pa su ljudi Imali kvarove na autima", priča Mihajlo Đukić.

U Gradskoj upravi su potvrdili da su upoznati o ovom problemu i priznali da je bilo izvijesnih propusta - isto tako su i obećali da će asfaltirati put.

"Ono što je potpuno jasno jeste da smo mi krivi, mogli smo to do sada uraditi. Ono je jednom urađenom ali je snijeg, voda, kiša odnijela sve to. Čim bude vrijeme dozvolilo, asfaltiraćemo", kaže gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mještani Dvorova povjerovali su ovom obećanjue, bar za sada. Očekuju da će osim kamiona sa šljunkom koji je jutros pokrio dio puta, uskoro čitava Beogradska ulica dobiti novi sloj - asfalta.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar