Jednomjesečni pritvor za kriminalnu grupu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor šestočlanoj kriminalnoj grupi osumnjičenoj da je u proteklom periodu počinila veći broj brutalnih razbojništava, teških krađa i izazivanja opšte opasnosti.

Bosna i Hercegovina 05.02.2015 | 18:09
Jednomjesečni pritvor za kriminalnu grupu

Pritvor je određen Elvisu Pašaliću, Sabahudinu Silajdžiji i njegovim sinovima Edinu i Arnelu, te Belminu Ahmetoviću i Ervinu Tašakoviću. Oni su osumnjičeni da su počinili najmanje 19 krivičnih djela.

Pašalićev advokat Omar Mehmedbašić rekao je da je osumnjičenima pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da će ponoviti krivično djelo ako se nađu na slobodi i zbog činjenice da bi njihov boravak na slobodi uznemirio javnost i doveo do remećenja javnog reda i mira.

Oni su od januara prošle do januara ove godine formirali grupu za organizovani kriminal s ciljem činjenja razbojništava, a grupom je rukovodio Pašalić, dok su ostali bili njeni članovi, prenosi portal "Kliks".

Pašalić, Ahmetović i Sabahudin Silajdžija zajedno su okrivljeni za izazivanje opšte opasnosti, odnosno paljevinu automobila.

Komentari / 0

Ostavite komentar