Једномјесечни притвор за криминалну групу

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор шесточланој криминалној групи осумњиченој да је у протеклом периоду починила већи број бруталних разбојништава, тешких крађа и изазивања опште опасности.

Босна и Херцеговина 05.02.2015 | 18:09
Једномјесечни притвор за криминалну групу

Притвор је одређен Елвису Пашалићу, Сабахудину Силајџији и његовим синовима Едину и Арнелу, те Белмину Ахметовићу и Ервину Ташаковићу. Они су осумњичени да су починили најмање 19 кривичних дјела.

Пашалићев адвокат Омар Мехмедбашић рекао је да је осумњиченима притвор одређен због опасности од бјекства, могућности да ће поновити кривично дјело ако се нађу на слободи и због чињенице да би њихов боравак на слободи узнемирио јавност и довео до ремећења јавног реда и мира.

Они су од јануара прошле до јануара ове године формирали групу за организовани криминал с циљем чињења разбојништава, а групом је руководио Пашалић, док су остали били њени чланови, преноси портал "Кликс".

Пашалић, Ахметовић и Сабахудин Силајџија заједно су окривљени за изазивање опште опасности, односно паљевину аутомобила.

Коментари / 0

Оставите коментар