Eee! To se zove - podrška treneru!

Ostaješ sa nama dok ne osvojiš titulu! „Predsednik Palota želi da stvori tim koji će se probiti u vrh italijanskog fudbala i siguran sam da će u tome uspeti“, kaže direktor Rome Valter Sabatini povodom statusa Rudija Garsije.

Fudbal 05.02.2015 | 20:00
Eee! To se zove - podrška treneru!

Muči se Roma, ne može nikog da pobedi, šest utakmica u regularnih 90 minuta nije oborila protivnika na pleća (u tom nisu savladan samo Empoli posle produžetaka), zaostaje za Juventusom sedam bodova, eliminisana je iz Kupa Italije, ali promena na klupi neće biti. Bar tako tvrdi sportski direktor Vučice Valter Sabatini, koji je dan posle poraza od Fiorentine na Olimpiku (0:2) objavio da Rudi Garsija ima apsolutnu podršku uprave.

Štaviše, da će nastaviti posao sve dok u Rim ne donese titulu šampiona.
„Garsija je u prethodnom periodu dobijao ponude koje se ne odbijaju, međutim, želi da ostane u Romi i da pobeđuje sa nama. Garsija i ekipa će se vratiti na nivo na kome su bili, a Rusi neće napustiti klub dok ne vrati Skudeto u Rim“, rekao je Sabatini.

Njegove reči deluju kao pokušaj smirivanja strasti među navijačima posle serije loših rezultata koji su Romu udaljili od borbe za trofeje. A oni su predaleko, jer je u Seriji A Juve odmakao, a u jedini preostali front je Liga Evrope, gde joj je rival u šesnaestini finala Fejenord. Na Olimpiku kažu da prave tim za budućnost i veruju da će prekinuti dominaciju Stare dame.
„Dug je put do kraja prvenstva. Držimo se na drugom mestu, a pokušaćemo da se probijemo na prvo. Još verujemo da je to moguće. Trenutno nam ne ide dobro, ali takve stvari se dešavaju, moramo da prebrodimo nevolje i vratimo se gde smo nekad bili. Potrebno je da vratimo samopouzdanje i stvorimo jaču Romu, spremnu da se takmiči. Predsednik Džejms Palota želi da stvori tim koji će se probiti u vrh italijanskog fudbala i siguran sam da će u tome uspeti, jer želi da pobeđuje. Ako u tome ne uspemo ove godine, onda ćemo sledeće. Pripremamo teren kako bismo osvajali trofeje svake sezone“, dopunio je Sabatini.

Komentari / 0

Ostavite komentar