Parma puca po svim šavovima! Prodat igrač za 1000 evra!

Klub ugovorio prodaju strelca 59 golova u Seriji A za 1.000 evra?! Šestorica igrača napustila Enio Tardini poslednjeg dana prelaznog roka, plate kasne šest meseci, a Kristijan Rodrigez nije ni znao da njegov novi tim ima finansijskih problema.

Fudbal 04.02.2015 | 15:40
Parma puca po svim šavovima! Prodat igrač za 1000 evra!

Propadanje je krenulo ovog leta kada Parmi uprkos plasmanu na tabeli Serije A nije dozvoljeno da nastupa u kontinentalnim takmičenjima, predsednik je najavio potpuno povlačanje iz sveta fudbala, a nova tragedija Krstaša je doživela kulminaciju poslednjeg dana prelaznog roka. Enio Tardini je napustilo šest fudbalera, a podatak koji najbolje oslikava stanje na računima nekada italijanskog velikana je da bi Nikola Poci mogao da pređe u Kjevo za samo 1.000 evra?! Nismo pogrešili u kucanju, u pitanju je hiljadu evra.

Iskusni napadač je poslednjeg dana januarskog prelaznog roka prešao u Kjevo na pozajmicu, a klub iz Verone ima pravo da otkupi njegov ugovor za pomenutu sumu... Čoveka koji je na 128 nastupa u Seriji A postigao 59 golova, iskusnog fudbalera, 28-godišnjaka...

Sve je nagovestio Antonio Kasano kada je raskinuo ugovor sa Parmom, a poslednjeg dana prelaznog roka su klub na razne načine napustili Andrea Rispoli, Dijaz Felipe, Lukas Vijera, Gabrijel Paleta i Afrije Akvuah, pošto Krstaši nisu isplatili svoje fudbalere šest meseci i klub se nalazi na poslednjem mestu na tabeli te uprava pokušava da makar uštedi na platama.

Već mesecima se priča o finansijskim problemima Parme, ali te informacije nisu stigle i do zimskog pojačanja ekipe Kristijana Rodrigeza, Urugvajac je stigao u Seriju A na pozajmicu iz Atletiko Madrida, a iako nije poznato ko je u obavezi da isplaćuje popularnog Sebolju, prosto je neverovatno da se vezista nije raspitao o mestu na koje dolazi.
„Nisam znao da se igračima duguje šest meseci i da toliko dugo nisu dobili platu. Mislio sam da je jedini problem u rezultatima. Međutim, nalazimo se u ovoj situaciji i moramo da se borimo do kraja kako bi izbegli ispadanje“, rekao je Rodrigez.

Drugi klubovi defninitivno nisu imali milosti prema Parmi, a prošle sezone su ih Krstaši redom rušili u prvenstvu, stvari se brzo promene u fudbalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar