Miha: Eto nije spreman i mora se boriti za mjesto!

Srpski trener kaže da kamerunski napadač mora da zasluži mesto u startnih 11. "Trenutno nije spreman".

Fudbal 01.02.2015 | 17:10
Miha: Eto nije spreman i mora se boriti za mjesto!

Samjuel Eto pojačao je Sampdoriju, ali neće imati garantovanu ulogu startera.

Iskusni napadač (33) zadužio je dres sa brojem "99" i potpisao dvoipogodišnji ugovor i predstoji mu borba na treningu za mesto u timu. Siniša Mihajlović neće ga uvrstiti u prvi tim zbog stare slave.
"Nemoguće je da Eto igra od početka. Nije spreman. Kada bude radio punim intenzitetom, onda će igrati. Pravila su ista za sve, a za sada mi nije pokazao da moram da ga uvrstim u startnih 11. Naravno, tokom utakmice će možda ući sa klupe. Kvalitetan igrač kao što je on može da promeni tok utakmice u svakom momentu", rekao je srpski trener.

Prema rečima Mihajlovića, taj princip važi za celu svlačionicu, ne samo za veterana koji je prvi deo sezone proveo u Evertonu. Poslednji meč odigrao je 28. decembra, u porazu "karamela" u Njukaslu (2:3).

"Ne govorim samo o Etou. Svi momci koji su ovde došli nisu odmah mogli da rade koliko i ostali, iako su trenirali u drugim klubovima", dodao je.

Bivši selektor Srbije zahvalio je Danijelu Gastaldelu, doskorašnjem kapitenu Sampdorije, koji odlazi iz Đenove u Bolonju.

"Hoću da mu javno zahvalim za sve što je uradio za mene i za ovaj tim. Žao mi je, ali je jasno da potreba za novim izazovima dolazi posle toliko godina koje je proveo u klubu (od 2007). Zajedno sa Anđelom Palombom, mnogo mi je pomogao", dodao je Mihajlović, čiji će se tim u nastavku sezone boriti za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trenutno, Sampdorija zauzima peto mesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao Lacio, koji je četvrti.

Komentari / 0

Ostavite komentar